Diyanet İşleri Başkanlığı, lisans mezunu spiker ve sunucu alacak. Ancak Diyanet, alacağı bu personel için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 80 saatlik kurs alma koşulunu da getirdi. Toplam 30 kişilik kadro için 24 Eylül'e kadar başvurulması gerekiyor.

Diyanet sertifikalı spiker arıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, kameraman, prodüktör, spiker, montajcı, yönetmen, ses kayıtçı ve ışıkçı alımına çıktı.

30 kişinin alınacağı duyurulan ilana göre prodüktör, yönetmenlerin en az lisans mezunu olması gerekiyor. Ayrıca ilana başvuracak adaylardan 2020 yılı KPSS puanından en az 60 puan almış olma şartı aranıyor. Sunuculuk ve spikerliğe başvurmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı, en az 80 saatlik sunuculuk ve spikerlik kursundan aldığı belgeyi de başvuruda ibraz etmesi gerekiyor. 16 ayrı program adına göre yapılacak alımlarda bazı iş bölümleri için önlisans mezunlarına da Diyanet’te kadro açıldı.

Spiker adaylarının 24 Eylül’e kadar www.sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden önbaşvuru yapması ve aynı tarih aralığında il/ilçe müftülüklerine şahsen giderek önbaşvurularını onaylatmaları gerekiyor. Diğer ünvanlar için de aynı tarihe kadar internet üzerinden başvuru yapılacak, bu gruptakilerin belgeleri elektronik ortamda kontrol edilecek.

Adayların başvuru durumlarına göre 90 kişi sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavda 70 puanlık “mesleki beceri”, 15 puanlık “genel kültür ve bilimsel teknolojik gelişmelere açıklığı”, 15 puanlık “ifade, muhakeme gücü, temsil ve ikna yeteneği” incelenecek. En az 70 puan alınması halinde aday başarılı olmuş sayılacak.

Sınavlar sonrasında belirlenen isimler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması uygun bulundukları takdirde atanacaklar.

DİYANET TV BAŞLADI TRT’NİN KANALI KAPANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 8 Temmuz 2013 tarihinden bugüne yayın yapan Diyanet TV, TRT Anadolu ile dönüşümlü yayın yaptı. Sonra 2013 Ramazan ayında kesintisiz yayına geçti ve TRT Anadolu’nun yayınlarına son verildi. Diyanet TV ile aynı gün Diyanet Radyo da yayın hayatına başladı. Kanal 4 Nisan 2018’de HD yayına geçti ve 7 Ağustos 2018’de de TRT ortaklığına son verdi. Kanal Türsat, Kablo TV, D-Smart, tivibu, Digitürk gibi platformlar üzerinden yayın yapıyor. (ANKA)