Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, baby shower'a giriş fiyatlarından dert yandı. İşliyen, "organizasyonların giriş bileti 2 bin 500 lira, asgari ücret ise 2 bin 744 lira civarında" diyerek şikayette bulundu.

Diyanet'ten 'baby shower' çıkışı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Ağrı'da "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konferansına katıldı.

İşliyen, konferansta yaptığı konuşmada, insanlarda servet biriktirme çılgınlığının başladığını söyledi. Baby shower organizasyonlarının başladığına ve yaygınlaştığına dikkati çeken İşliyen, "Dindar insanlar bir araya geliyor, bu baby shower dedikleri organizasyonların giriş bileti 2 bin 500 lira, asgari ücret ise 2 bin 744 lira civarında. 2 saatlik bir programa gideceksin, oynayacaksın, zıplayacaksın ya da güya mevlit dinleyince helal oluyor ya rahatlıkla girip çıkabilirsin. Dışarıya çıkacaksın bir adamın 5 nüfusuna bakmak için bir ay boyunca kan ve ter içerisinde çalıştığı kadar bir ücret ödeyip çıkacaksın." diye konuştu.

İşliyen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Peygamber Aleyhissalatu vesselamın çağrısı insana hayat verir. Bizi uyuşturan uyuşturuculardan, çağrıya icabet etmenin yoluna bakacağız. Allah'a karşı kulluk görevlerimiz, ağızdan yalan çıkmayacak, şu göz harama bakmayacak. Bu eller haram tutmayacak. Şu kursaktan bir lokma haram geçmektense ateşi yutmak daha iyidir. Bu boğazdan bile bile faiz geçmeyecek, devlet, kamu ve kul hakkı geçmeyecek, alkol geçmeyecek. İnsan anne ve babasını razı ve memnun etmedikçe ve onlara karşı vefa görevini yerine getirmedikçe Allah'a karşı vefalı bir kul olamayacağını bilecek. Allah'ın rızası anne ve babanın rızasına bağlıdır. Allah'ın öfkesi anne ve babanın öfkesine bağlıdır. "

Konferans, Vali Yardımcısı Bülent Şimlek'in, İşleyen'e İshak Paşa Sarayı tablosu hediye etmesiyle sona erdi.