Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında hazırladığı kitapta ‘organlar ile organların nasıl korunacağı’ anlatıldı. Kitapta, gözün “Harama bakmayarak”, beynin “Kuran okuyarak”, elin ise “harama uzanmayarak” korunabileceği öne sürüldü.

Diyanet'ten çocuklara 'beyin yakan' anatomi dersi: Beyninizi korumak için Kuran’ı ezberleyin!

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Yaz Kuran kursları ve 4-6 yaş kursları ile dini eğitimi dört yaşa kadar indiren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 7-15 yaş grubundaki çocuklar için hazırladığı “Etkinliklerle Değerler Eğitimi” kitabında bilimdışı ifadeler yer aldı. Diyanet’in, “Mahremiyet Bilinci” başlığı altında insan vücudundaki organların görevlerini ve organları koruma yollarını anlattığı kitabında, organların, “Kuran okuyarak ve helal gıda tüketerek” korunabileceği kaydedildi.

ANAOKULUNDAN ÜNİVERSİTEYE

Anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin hemen her kademesinde etkinliğini artıran Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de anatomi dersi için kolları sıvadı. Kurumun, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde gerçekleştirdiği, “Değerler Eğitimi” etkinlikleri için hazırlanan kitapta ilginç tanımlara yer verildi. Ortaokul çağındaki öğrencilere, “Mahremiyet bilinci” adı altında organların görevlerini anlatan Diyanet, insan beyninin, “Kuran okumak ve ezberlemek” ile korunabileceğini savundu.

HARAMA BAKMAYARAK…

Diyanet’in aralarında el, göz, beyin, mide ve derinin de olduğu organların kısa tanımları ile koruma yollarını anlattığı kitabında bazı organları koruma yolları şu ifadelerle anlatıldı:

  • El: Harama uzanmayarak, zararlı şeyleri tutmayarak...
  • Göz: Harama bakmayarak, zararlı ışınlardan sakınarak…
  • Beyin: Zihin egzersizleri (Kuran okumak, sudoku çözmek) yaparak…
  • Mide: Helal yiyecekler yiyip, zarar verecek içeceklerden uzak durarak…

DERİ SAĞLIĞI İÇİN İBADET

2015 yılında yayımladığı fetva ile dövmesi olanların dövmesini sildirmesini, sildiremeyecek olanların da “Allah’tan bağışlanmayı dilemesini” isteyen Diyanet, değerler eğitimi için hazırlanan kitapta da dövmeye değindi. Kitapta, insan derisinin, “Helal olan şeylere dokunarak” korunabileceği belirtilerek derinin, “Cildin koruma görevine zarar verecek dövme gibi müdahalelerden uzak durarak” ve “İbadetlere devam ederek” de korunabileceği ifade edildi.