Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşı öncesi cuma hutbesinde kutlamalara katılmayı, alkol almayı ve şans oyunları oynamayı kültürel yozlaşma ve haram olarak ele alıp hedef aldı. Hutbede “Eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin kültürümüzle hiçbir alakası yoktur” ifadelerine yer verildi.

Diyanet yılbaşı kutlamalarını hedef aldı: Yozlaşma, haram
Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Genel Müdürlüğü, yılın son cuma namazı için hazırladığı hutbede yılbaşı kutlamalarını hedef aldı.

Yılbaşı kutlamalarını yozlaşma olarak değerlendirildiği hutbede “Ahlaki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, kültürel yabancılaşmanın hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır” denildi.

Hutbe, şu ifadelerle devam etti:

“Oysaki yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yok. Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır. Hiçbir millet bir başka toplumun değerleriyle yükselemez. Kültürüne yabancılaşan bir toplum, medeniyet inşa edemez.”

Diyanet, hutbe sonunda ise “Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan ve en güçlü sığınağımız olan değerlerimize sımsıkı sarılalım. İnancımız, tarihimiz ve kültürümüzle bağdaşmayan batıl örf, adet ve gelenekleri hayatımıza yansıtmayalım” dedi.