Diyarbakır Barosu Başkanı’na hakaret eden hâkimi haberleştirene soruşturma

Haber Merkezi

Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi’nin, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın’a hakaret etmesine tepki gösteren iki baro başkanı ile olayı haberleştiren Mezopotamya Ajansı sorumlu yazı işleri ve imtiyaz sahibi hakkında soruşturma başlatıldı.

Aydın ile hâkim arasında geçen tartışmanın ardından 53 baro açıklama yapmış Mezopotamya Ajansı ise bu açıklamayı haberleştirmişti.


Açıklamayı Antep Barosu Başkanı Bektaş Şarıklı, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, Diyarbakır Barosu Avukatı Hanefi Kandemir ile Diyarbakır Barosu’nun resmi Twitter hesabından paylaşan bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Terörle Mücadele Müdürlüğü Siber Suçlar Bürosu’nca hazırlanan araştırma raporu doğrultusunda haberde, söz konusu hâkimin açık ismi yazılarak ‘görevli hâkimin kimliği belirtilerek terör örgütlerine hedef gösterme’ iddiasıyla soruşturma açtı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında soruşturma başlatılan kişilerin kimlik ve adres tespiti yapılarak ifadelerinin alınması için Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verdi.

SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Açılan soruşturmaya tepki gösteren Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Balkan, şunları dile getirdi: “Özü belli. Bir yargıç daha önce Diyarbakır Barosu Başkanımıza saygısızlık yapmıştı. Biz de buna karşı 53 baro ile birlikte ortak basın açıklaması kaleme almıştık. Bunun haberleştirilmesine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma açılsa da kovuşturma açılsa da cezalandırılsak da sözlerimiz mıh gibi orada duruyor ve duracak. Sözlerimizin arkasındayız, buradayız.”