Diyarbakır’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesi'ne yönelik düzenlediği hava harekatıyla ilgili basın açıklamasında gözaltına alınan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi üyesi 4 öğretmen açığa alındı.

Diyarbakır'da basın açıklamasına katılan 4 öğretmen açığa alındı

Diyarbakır'da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlediği hava harekatıyla ilgili 21 Kasım’da Dağkapı Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında gözaltına alınan 4 öğretmen açığa alındı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, dört gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi 1 No’lu Şube Eş Başkanı Emine Akşahin ile sendika üyeleri Welat Kaya, Serhat Kılıç, Hasan Çıtrık açığa alındı.

Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Zülküf Güneş, yaptığı açıklamada, açığa alınma kararının kaymakamlık tarafından gerçekleştiğini belirterek, “Prosedürün dışına çıkılarak arkadaşlarımız açığa alındılar. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşmeye ve bu kararın geri alınması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’da aralarında HDP Milletvekili Dersim Dağ ile partililerin bulunduğu bir grup, Yenişehir ilçesinde bulunan Dağkapı Meydanı’nda toplanmıştı.

Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı protesto amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermeyerek grubun dağılmasını istemişti.

Basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etmiş ve aralarında HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Seval Gülmez’in de olduğı 47 kişi gözaltına alınmıştı.