Diyarbakır’da uykusunda öldü' denilen 19 yaşındaki İclal Şimşek’in, babası Kadri Koyun tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Emniyette ifadesi alınan baba Kadri Koyun, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Diyarbakır'da kızını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan baba tutuklandı

Diyarbakır’da 'uykusunda öldü' denilerek ihbarda bulunulan İclal Şimşek’in ölümü ile ilgili gözaltına alınan annesi M.K., babası Kadri Koyun ve kardeşleri Ö.K. ile M.K., cinayeti itiraf etti. Baba Kadri Koyun'un Şimşek’i boğarak öldürdüğü ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre, Bağlar’da Mevlana Halit Mahallesi’nde dün öğlen saatlerinde meydana gelen olayda ailesi, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak İclal Şimşek’in uyanmadığını, yaptıkları kontrolde öldüğünü söyledi.

İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, ilk belirlemede İclal Şimşek’in boynunda izler tespit etti.

Şimşek’in annesi M.K., babası Kadri Koyun ve kardeşleri Ö.K. ile M.K. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

Şimşek’in cansız bedeni de otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Olay yerinde yapılan incelemede ve şüphelilerin ifadeleri tamamlandı.

Kadri Koyun ile birlikte anne M.K., çocukları Ö.K. ve M.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kadri Koyun, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

2 yıl önce evlenerek Mersin'de yaşamaya başlayan İclal Şimşek’in, evli olduğu erkekten ayrılarak yanlarına döndüğü ailesiyle tartışmalar yaşadığı öğrenildi. Tartışmanın, Şimşek'in zaman zaman şehir dışına çıkması ve daha sonra tekrar aile evine dönmesi nedeniyle çıktığı belirtildi.