Diyarbakır'da korucular HDP binasına saldırdı: 5 gözaltı

Kulp Belediye eş başkanlarının görevden alınması nedeniyle ilçedeki meclis üyelerine dayanışma ziyaretine giden HDP'li yöneticiler saldırıya uğradı. Olayda 2 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Kulp’ta 7 kişinin öldüğü patlama gerekçe gösterilerek Kulp Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Fatih Taş, Fatma Ay’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Ay ve Taş'ın yerlerine kayyum atanmasına nedeniyle ilçedeki belediye meclis üyelerine dayanışma ziyaretine giden Halkların Demokratik Partisi yöneticileri saldırıya uğradı. İlçeye giden Ergani, Silvan ve Hazro belediye meclis üyeleri ile 3 ilçenin HDP yöneticileri, belediye önünde yaptıkları oturma eyleminden sonra dönüş yolunda silahlı 10 kişilik uzun namlulu silahlı bir grubun saldırısına uğradı. Sopa ve copun kullanıldığı saldırıda 2 kişi yaralandı, araçların camları kırıldı.

SALDIRGANLARIN KORUCU OLDUĞU İDDİASI

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Belediye önünde oturma eylemi yapan meclis üyeleri, dönüş yolunda bir pikap tarafından takip edildi. Kulp’un çıkışında, pikaptakiler tarafından önleri kesilen meclis üyeleri, aynı grubun saldırısına uğradı. Silahlı grup, HDP ve meclis üyelerinin konvoydaki ilk aracını durdurarak küfür ve hakaret eşliğinde saldırdı. Saldırıyı yapanların köy korucuları olduğu iddia edildi.

Saldırı durdurulurken, HDP’liler askeri noktada durdurularak Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolünden geçirildi. Askerler 2 aracın geçişine izin verirken bir araç ise askeri kontrol noktasına bekletilerek geçişine izin verilmiyor.