Diyarbakır merkezli 21 kentte düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen gazetecilerden Beritan Canözer, Abdurrahman Gök ve Mehmetşah Oruç ile basın çalışanı Remzi Akkaya tutuklandı. Abdurrahman Gök, 21 Mart 2017 günü Diyarbakır'daki Newroz kutlamalarında polis tarafından katledilen Kemal Kurkut'un ölümünü belgelemişti.

Diyarbakır merkezli operasyonlarda gözaltına alınan 4 gazeteci tutuklandı

Diyarbakır merkezli düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 4 gazeteci tutuklandı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer ve Mehmetşah Oruç ile Remzi Akkaya tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen Beritan Canözer, Abdurrahman Gök ve Mehmetşah Oruç ile basın çalışanı Remzi Akkaya'nın tutuklanmasına karar verildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Basın İş'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda gazeteci Abdurrahman Gök'ün cezaevine gönderildiği sırada çekilen videosuna yer verildi.

Görüntülerde Gök'ün "Faşizim yenilecek, hiç merak etmeyin.Bu faşizan düzen defolup gidecek" dediği görüldü.

Gazeteci Abdurrahman Gök, 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un 21 Mart 2017 günü Diyarbakır Nevruz kutlamalarında polis tarafından öldürüldüğü anın fotoğrafını çekmişti.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, aralarında sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerin de yer aldığ 216 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, bu kapsamda 128 kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır'da, emniyette ifade vermeyi kabul etmeyen gazetecilerden Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmetşah Oruç ve Mikail Barut ile siyasetçi Hakim Kaya, Şahin Biçimli, 78’liler Derneği’nden Abdulgani Alkan bugün adliyeye sevk edilmişti.

Sanatçı Elvan Koçer sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiriyle tiyatro sanatçısı Şahperi Alphan Bayhan da savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.