Diyarbakır OSB’de bulunan Lila kozmetik fabrikasında yangın çıktı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su yaptığı açıklamada, "Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok. Dumandan etkilenen birkaç kişi var. İçeride kimse bulunmuyor" dedi

Diyarbakır OSB'de fabrika yangını

Diyarbakır OSB'deki kozmetik firmasının imalathanesinde, saat 14.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbarla bölgeye itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışması sürerken, zaman zaman patlamalar da oldu. Söndürme çalışmalarına destek için bölgeye TOMA'lar da sevk edildi.

DHA'nın aktardığına göre, yangında dumandan etkilenenler, sağlık görevlilerince ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kilometrelerce uzaklıktan dumanları gözüken yangını kontrol altına almak için ekipler, çalışmalarını sürdürüyor.

DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır OSB'deki kozmetik firmasının imalathanesindeki çıkan yangın nedeniyle bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Vali Ali ihsan Su, can kaybı olmadığını belirterek, "Ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Şu anda can kaybımız yok. Herhangi bir yaralımız yok" dedi.

ADANA'DAN YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ BEKLENİYOR

Vali Su, "Ufak tefek dumandan etkilenen arkadaşlarımız var ama çok da önemli bir şey yok. Firmadan aldığım bilgilere göre içeride herhangi bir kimsenin olmadığını, sayım yaptıklarını ve herkesin dışarıda olduğunu ifade ettiler. Adana'dan da helikopter talep ettik. O da yola çıktı geliyor. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. 550 çalışan olduğunu söylediler. Yangının çıkış sebebi ile ilgili incelemelerden sonra ayrıca bilgi verilecek" diye konuştu.

Öte yandan zehirli gazlara karşı özel kıyafetli UMKE VE AFAD ekipleri, yangın alanında incelemelerde bulunarak, içeride kimse olup olmadığını kontrol etti. Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri de oksijen çadırı kurdu.

Ayrıca bölgedekilere sık sık zehirli gaz uyarısı yapılarak fabrikadan uzak durulmaları istendi. Alandakilerin kimyasal gaza maruz kalıp kalmadıklarının tespiti için AFAD ekiplerince cihazlarla ölçüm yapılıyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları ise sürüyor.