AKP'li Beyoğlu Belediyesi, Payitaht Abdülhamid dizisinin tarih danışmanı Selman Kayabaşı’na son bir yılda 5 milyon TL değerinde dört ayrı ihale verdi. Kayabaşı, TÜGVA ve Ülkü Ocakları etkinliklerinin de vazgeçilmezi.

Dizi danışmanı köşeyi döndü

İsmail ARI

Bilal Erdoğan'ın yönetiminde yer aldığı Okçular Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı AKP’li Haydar Ali Yıldız’ın yönettiği Beyoğlu Belediyesi’nin milyonlarca liralık ihaleleri dikkatleri çekiyor. AKP'li Beyoğlu Belediyesi, son bir yılda, TRT'de yayımlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin tarih danışmanı Selman Kayabaşı’nın şirketine toplam 4 milyon 946 bin TL değerinde dört ayrı ihale verdi.


Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Beyoğlu Belediyesi son olarak 10 Ocak 2022 tarihinde “Beyoğlu Belediyesi Faaliyet ve Hizmetlerinin Duyuru, Tanıtım, Tasarım ve Her Türlü Medya İletişim Hizmeti Alımı” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleye sadece Selman Kayabaşı’nın sahibi olduğu Yakın Plan Prodüksiyon Yayıncılık Şirketi katıldı. Şirket, tek başına katıldığı ihaleyi alarak Beyoğlu Belediyesi ile 24 Ocak tarihinde sözleşme imzaladı. Belediye kasasından şirkete toplam 3 milyon 38 bin TL ödeneceği açıklandı.

GEÇEN SENE DE 3 AYRI İHALE ALDI

Kayabaşı’nın şirketinin AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nden aldığı diğer üç ihalenin ikisi ise kamuoyunda sıkça eleştirilen pazarlık usulüyle düzenlendi. Şirketin AKP’li belediyeden aldığı üç ihale de şu şekilde:

27 Ocak 2021 tarihinde “Beyoğlu Belediyesi Faaliyet Ve Hizmetlerinin Duyuru, Tanıtım, Tasarım ve Her Türlü Medya İletişim Hizmeti Alımı” adı altında pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleyle şirkete 312 bin 500 TL ödendi.

8 Kasım 2021 tarihinde “Dünya Çocuk Hakları Günü Organizasyon Hizmeti Alımı” adı altında pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleyle şirkete belediye kasasından 345 bin 500 TL verildi.

29 Nisan 2021 tarihinde de “Beyoğlu Belediyesi Faaliyet ve Hizmetlerinin Duyuru, Tanıtım, Tasarım ve Her Türlü Medya İletişim Hizmeti Alımı” adı altında bir ihale düzenlendi. Bu ihaleye şirket tek başına katıldı ve belediye şirkete 1 milyon 249 bin TL ödedi.

TÜGVA’NIN ETKİNLİKLERİNDE…

Selman Kayabaşı, aynı zamanda Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu ve gündemden düşmeyen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Okçular Vakfı ve Ülkü Ocakları’nın düzenlediği etkinliklerin de vazgeçilmez ismi.

Kayabaşı, TÜGVA’nın birçok kentte düzenlediği etkinliklere konuşmacı olarak yer aldı ve 2019 yılında da Okçular Vakfı’nın düzenlediği “Sultan II. Abdülhamid'in vefatının 101’inci Yıl dönümü” etkinliğine katıldı. Kayabaşı, 2020’de de Ülkü Ocakları’ndan 6’ıncı Türk Dünyası Hizmet Ödülleri Yılın Yazarı Ödülü’nü aldı.

ŞİRKETİ AYAKTA TUTMAK İÇİN


BirGün’ün ulaştığı Selman Kayabaşı, AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nden son bir yılda yaklaşık 5 milyon TL değerinde dört ihale almasını şöyle açıkladı: “Şirketimi 2010 yılında kurduk. 2016-2017 yılına kadar kitap yayıncılığı yaptık ve devlete bir kitap bile satmadık, ihaleye girmedik. 2019’dan sonra da kağıt fiyatları artınca pandeminin de etkisiyle ciddi sıkıntı yaşadık. ‘Kitap yayıncılığı yapan ekibimizi ve şirketimizi nasıl ayakta tutabiliriz?’ dedik. 2020’den itibaren de belediyelerin ihalelerine girmeye başladık. Ayrıca kaybettiğimiz ihaleler de var.”