Dizi çekimleri sırasında Oktay Kaynarca ve set çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziksel saldırıda bulunan 8 şüpheli hakkında açılan davada mahkeme duruşmaya gelmeyen Oktay Kaynarca'nın da aralarında bulunduğu 5 şikayetçi hakkında zorla getirme kararı çıkardı.

Dizi ekibine saldırı davası: Oktay Kaynarca hakkında zorla getirme kararı

Maltepe'de dizi çekimleri sırasında Oktay Kaynarca ve set çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziksel saldırıda bulunan 8 şüpheli hakkında dava açıldı. Mahkeme, usulüne uygun çağrı kağıdına rağmen duruşmaya gelmeyen Oktay Kaynarca'nın da aralarında bulunduğu 5 şikayetçi hakkında zorla getirme kararı çıkardı.

Anadolu 45. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Volkan Çam, Can Cem İyidoğan, Burak Özcan ve Arif Yıldırım katıldı. Diğer 4 sanık duruşmaya katılmazken taraf avukatları hazır bulundu.

4 SANIK SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Maltepe'de dizi set ekibinin kaldığı otel odasını tekmeledikleri, oyunculara hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla haklarında dava açılan 8 sanıktan 4'ü suçlamaları kabul etmedi. Tanık olarak dinlenen otel çalışanı, “Müşteriler, set çalışanlarına karşı hakaret ve tehditlerde bulunuyordu. Bir süre sonra dizi oyuncuları da üst kata çıktı, arbede yaşandı" dedi. Mahkeme, usulüne uygun çağrı kağıdına rağmen duruşmaya gelmeyen Oktay Kaynarca'nın da aralarında bulunduğu 5 şikayetçi hakkında zorla getirme kararı çıkardı.

Ara kararını açıklayan mahkeme başka suçtan tutuklu bulunan sanıklar Onur Destegül ve Şiyar Altosun'un Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya bağlanabilmesi için cezaevine yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca usulüne uygun çağrı kağıdına rağmen duruşmaya gelmeyen müştekiler Oktay Kaynarca, Burçak Çataklı, Yunus Emre Yıldırımer, Bercin Aydoğan ve Tevfik Erman Kutlu hakkında zorla getirilme kararı çıkardı. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Maltepe'de 30 Kasım 2020'de “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinin set ekibinin kaldığı otel odasını tekmeledikleri, oyuncularına hakaret ve tehdit ettiği iddia edilen 8 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı anlatılıyor.

Hazırlanan iddianamede oyuncular Oktay Kaynarca, Berçin Aydoğan, Burçak Çataklı, Gülcan Sarı, Tevfik Erman Kutlu ve Yunus Emre Yıldırımer'in de 8 şüpheliden şikayetçi olduğu belirtiliyor.

İddianamede sanıklar Arif Yıldırım ve Şiyar Altosun'un “Zincirleme şekilde hakaret", “Birden fazla kişi ile gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye teşebbüs" ve “Birden fazla kişi ile tehdit" suçlarından toplamda 4 yıl 1 ay 22'şer günden 13 yıl 7 ay 15'er güne kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Diğer sanıklar Batuhan Kuvvetliışık, Birkan Boğutar, Onur Destegül, Burak Özcan, Can Cem İyidoğan ve Volkan Çam'ın da “Birden fazla kişi ile tehdit suçundan ayrı ayrı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor.

DHA