Dizi ve film setleri durdu seferberlik başladı

Dizi yapımcıları ve prodüksiyon şirketleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenlerin yaralarını sarmak için başlatılan yardım kampanyalarına destek veriyor. Ay Yapım ve Gold Film, TIMS&B Productions gibi yapım şirketlerinin yanı sıra TRT de ekipmanlarını deprem bölgelerine gönderdiğini duyurdu.

Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) Başkanı Timur Savcı, kişisel hesabında yaptığı paylaşımda, “Dizi ve film sektörü olarak, deprem bölgesine yardım seferberliği başlattıklarını duyurdu. İlk olarak maddi yardımı organize edecekleri belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “AFAD (Afet ve Acil Durum Başkanlığı) ve AHBAP’la sürekli görüşme halindeyiz. Jeneratör, karavan ve gıda yardımı konusunda yapacağımız çalışma ikinci planda. Mevcut yardım TIR’ları yollarda kaldığı için ciddi bir ulaşım problemi var. Bu yüzden ikinci etapta da AFAD ve AHBAP’tan gelecek bilgiler doğrultusunda karavan, jeneratör ve gıda yardımı konusunda destek vermek için harekete geçeceğiz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.”

FİLM SETLERİNE BİR SÜRE ARA VERİLDİ

Ay Yapım ve Gold Film’in sosyal medya hesaplarından yardım çalışmalarına destek olmak için film setlerine bir süre ara verdikleri bilgisini paylaştı. MF Yapım’a ait sosyal medya hesabında, 11 Şubat’a kadar tüm set çalışmalarının durdurulduğu belirtilerek, AFAD ve TESİYAP ile koordineli olarak deprem bölgelerine yardım yapılacağı aktarıldı.

TIMS&B Productions’ın Twitter hesabında, yardım seferberliğine destek oldukları ifade edildi. Beşiktaş Kültür Merkezi’nin sosyal medya hesabında da TESİYAP’ın açıklaması paylaşıldı. Oyuncu ve yapımcı Oktay Kaynarca da Güzel Adamlar Media olarak, TESİYAP ile hareket ettiklerini, onların yönlendirmeleri doğrultusunda ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi.

FİLMLERDE KULLANILAN KOSTÜMLER GÖNDERİLECEK

"Çakallarla Dans" serisine imza atan yapımcı Murat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremi haber aldıkları ilk andan itibaren hem bireysel hem de ekip olarak çalışmalarda bulunduklarını aktardı. Filmlerde kullandıkları çoğu hiç kullanılmamış kışlık kostümleri, giyim yardımı olarak hazırlayıp deprem bölgesine gönderilmek üzere bağışladıklarını kaydeden Şeker, "Her film öncesi çok sayıda kostüm alıyoruz. Bazen yedekli alıyoruz. Çok yüklü miktarda kışlık kullanılabilir kostüm bağışında bulunduk” diye konuştu.