Wimbledon yönetiminin Rusya ve Belarus vatandaşı sporculara yönelik boykot kararını eleştiren Novak Djokovic, "Wimbledon'ın kararını desteklemiyorum. Bu sporcuların hatası değil. Ne zaman sporla politika birbirine karışsa, sonucu iyi olmuyor" dedi.

Djokovic'ten, Wimbledon'ın Rus sporculara yönelik kararına tepki

Tek erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic, Wimbledon yönetiminin açıkladığı Rusya ve Belarus vatandaşı sporculara yönelik boykot kararını eleştirdi.

Belgrad'da açıklamalarda bulunan Sırp tenisçi, "Her zaman savaşı reddeden ilk kişi ben olacağım. Çocukluğu savaş ortamında geçen birisi olarak bunun insanlarda nasıl bir travma bıraktığını çok iyi biliyorum. Hep normal insanlar zarar görür. Fakat yine de Wimbledon'ın kararını desteklemiyorum. Bu sporcuların hatası değil. Ne zaman sporla politika birbirine karışsa, sonucu iyi olmuyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Wimbledon, Rus ve Belaruslu tenisçiler, sezonun üçüncü grand slam turnuvasına katılamayacaklarını açıklamıştı.

Turnuvanın organizatörü All England Lawn Tenis Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Rusya'nın Ukrayna'ya Belarus destekli gerçekleştirdiği askeri müdahale nedeniyle iki ülkenin sporcularının, 2022 Wimbledon'a katılmasına izin verilmeyeceği bildirilmişti.

Mevcut koşulların, turnuvanın düzenleneceği tarihe kadar önemli ölçüde değişmesi halinde kararın yeniden değerlendirileceği ifade edilmişti.

Erkeklerde dünya 2 numarası Daniil Medvedev ve kadınlar klasmanının 4. basamağındaki Aryna Sabalenka başta olmak üzere birçok seribaşı tenisçi böylece turnuvada mücadele edemeyecek.

Erkeklerde Andrey Rublev (dünya 8 numarası), Karen Khachanov (26), Aslan Karatsev (30), kadınlarda ise Anastasia Pavlyuchenkova (15), Victoria Azarenka (18), Daria Kasatkina (26) ve Veronika Kudermetova (29) da karardan etkilenecek.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ev sahipliği yaptığı Wimbledon, bu yıl 27 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek.