Doğa Koleji'nde öğretmen ve diğer çalışanların maaşları hala ödenmedi. veliler duruma tepki göstererek, "Maaş yoksa kayıt da yok" dedi

Doğa Koleji’nde sular durulmuyor: Maaş yoksa kayıt da yok

MERVE ATICI

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'na devredildiği açıklanan Doğa Koleji'nde öğretmen ve diğer çalışanların maaşları hala ödenmedi. Konuyla ilgili olarak bugün bir basın açıklaması düzenleyen veliler duruma tepki göstererek, "Maaş yoksa kayıt da yok" dedi.

Aylardır eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri ve diğer çalışanların maaşları hala ödenmedi. Son olarak İTÜ Vakfı'na devredildiği açıklanan Doğa Koleji'nde maaşların ne zaman ödeneceği ise belirsiz. Öğretmen ve diğer çalışanların maaşlarının ödenmemesine tepki gösteren veliler de bugün Doğa Koleji Genel Müdürlüğü önünde toplanarak bir basın açıklaması düzenledi. Yetkililerin yaşanan krize seyirci kaldığını savunan veliler, "Doğa Koleji'nde yaşanan maaş krizi artık bir eğitim sorunu olmaktan çıkıp yaşamsal bir hal almıştır" diye konuştu.

'En kutsal meslek, ayaklar altında eziliyor' dövizleri taşıyan veliler, "Öğretmenlerimizi parasız bırakmayın" dedi. Veliler ayrıca öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesi durumunda öğrencilerinin kayıtlarını yenilemeyeceklerini belirttiler. "Doğa Koleji velileri olarak sorumluluğu olan ilgili bütün taraflardan acilen cevap beklediğimiz sorularımız var" ifadelerini kullanan veliler, şu soruları sordu:

doga-koleji-nde-sular-durulmuyor-maas-yoksa-kayit-da-yok-673765-1.

1- Öğretmen ve diğer personellerin maaşları ne zaman ödenecek?

2- Velilere ve okul çalışanlarına sürecin hangi aşamada olduğu neden açıklanmıyor?

3- Okulun halen resmi olarak sahibi olan Saçaklıoğlu Ailesi ile ilgili, yarattıkları mağduriyet nedeniyle açılmış mali ya da hukuki bir soruşturma var mı? Eğer yok ise herhangi bir soruşturma açılacak mı?