Maaşı ödenmeyen öğretmenlerin ve mağdur öğrenci velilerinin protestoları ile çalkalanan Doğa Koleji, yeni açıklamalarla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. İTÜ Vakfı ve Doğa Koleji'nin kurucuları da okulla ilgili birer açıklama yaptı

Doğa Koleji'nin devriyle ilgili son durum ne?

Aylardır eğitim öğretim ödenekleri ile maaşlarını alamayan Doğa Koleji çalışanlarının ve ailelerin bekleyişi devam ediyor. Okul yönetimi tarafından devir işlemleriyle ilgili hala bir açıklama yapılmadı.

Doğa Koleji ile ilgili son gelişmeler şöyle:

49 LİSANSLI KURUCU OKULU SATIN ALMAK İÇİN TEKLİF YAPTI

Dün Uluer Grup ana merkeze ait 126 şubenin yüzde 60’ını satın almak için yönetime teklif yaptı.

Doğa Koleji’nin Uluer Grup'un da dahil olduğu 49 lisanslı kurucusu okulu satın almak için yönetime teklif yaptı. Yaklaşık 600 milyon TL’lik teklif geçmişe dönük öğretmen maaşlarını ödemeyi de kapsıyor.

Kurucular kurulu adına görüşmelerde bulunan Nevşehir Doğa Koleji'nin franchise sahibi Uluer Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halis Uluer yaptığı açıklamada, “Biz bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Mağduriyetleri gidermek istiyoruz. Bu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk” diye konuştu.

İTÜ'DEN AÇIKLAMA

Doğa Koleji'nin devriyle ilgili bir açıklama da İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'ndan geldi.

Vakıf'tan yapılan açıklamada, "İTÜ Vakfı Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir. Kamuoyu bilgilendirmesi en kısa zamanda İTÜ resmi kanallarından yapılacaktır" denildi.

İTÜ'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bugün kamuoyuna farklı kaynaklardan yansıyan haberler dolayısıyla bir açıklama yapılması gereği doğmuştur. İTÜ Vakfı, Doğa Kolejleriyle ilgili müzakereleri olumlu yönde devam ettirmektedir. Kamuoyu bilgilendirmesi en kısa zamanda İTÜ resmi kanallarından yapılacaktır."

MEB AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili olarak dün bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji'nin satış veya devriyle ilgili sürece ilişkin, "Gözlemlerimiz, dikkat ettiğimiz hususlar, olumlu birtakım sonuçların söz konusu olabileceğini hissettiriyor, bunun takibindeyiz ama olmaması halinde de ilgili tüm bireyler, öğretmenler, velilerimiz şundan emin olsunlar; bununla ilgili her türlü tedbiri almak konusunda planlamalarımız hazır" ifadelerini kullanmıştı.

Ziya Selçuk şöyle konuştu:

"Bu süreci en başından beri çok yakından takip ediyoruz. her türlü ihtimale karşı da tedbirimizi almış durumdayız. Gerekirse tüm öğrencilerimizi resmi okullara yerleştirme konusunda planlarımız hazır. Özel okul temsilcileriyle de defalarca toplantı yapıp ihtimalleri değerlendirdik. Sonlandırma işlemini yapmak çok basit. Fakat bunun sonucunda öğretmenlerin ve diğer kişilerin çok büyük sorunlarla karşılaşacağı çok açık. Öğretmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Satış ve devir sürecini çok yakından takip ediyoruz. Satış ve devre dair çalışmaların çok etkin şekilde yürütüldüğünü takip ediyoruz. Taraflarla temas halindeyiz. Çok yakın zamanda satışın gerçekleşmesine yönelik gereken tedbirleri alıyoruz. Temennimiz satış sürecinin olumlu tamamlanması olup kamu kaynaklarıyla şirket kurtarma şeklinde bir planımız olmadığını belirtmek isterim. Bizim için önemli olan çocuklar.

'Satış ve devirle ilgili olumlu haberlerin bir an önce gelmesini ümit ediyoruz'

doga-koleji-nin-devriyle-ilgili-son-durum-ne-663808-1.

'Satış ve devirle ilgili olumlu haberlerin bir an önce gelmesini ümit ediyoruz' diyen Selçuk,"Eylemlere çocukların katılması konusunda özel hassasiyet bekliyorum. Bu tür sorunların yaşanmaması konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması konusunda ayrı çalışmalarımız da var. 5580 sayılı kanunda gerekli düzenleme yapılarak kurumlardan açılışta mali teminat ve en az sermaye şartı ve özel okul sahiplerinin sadece eğitimle uğraşması konusunda çalışmalarımızı açıklamıştık. Bu konuyu daha da netleştirmek istiyoruz. Çok kısa süre içerisinde bu satış ve devirle ilgili olumlu haberlerin bir an önce gelmesini ümit ediyoruz. Bunun olmaması halinde de ilgili tüm bireyler emin olsun biz bununla ilgili A, B ve C planı konusunda her türlü hazırlığı yapmak konusunda planlamalarımız hazır" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Doğa Koleji emekçilerinin 2018 yılının ortasından bugüne kadar sürekli düzensiz şekilde maaş aldığı gündeme taşınmış ve yaşanan bu olaylar artarak devam etmişti. Bunun üzerine grev kararı alan öğretmenler derslere girmeyi bırakmıştı. Kolejde, geçen dönem işten çıkarılan öğretmenlerin ağustos ayı maaşlarının hala yatmadığı ve devam eden öğretmenlerin ise dönem başında almaları gereken maaşlarını hala alamadıkları biliniyor. Okulun satılacağının açıklanmasının ardından başlayan devir ile ilgili süreç ise hala devam ediyor.