Doğa Koleji öğretmenleri isyanda

MERVE ATICI

Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri dersleri boykot etti. Aylardır maaş alamayan öğretmenler derslere girmedi. Öğretmenler bir taraftan maaşlarını alabilmek için mücadele ederken, şimdi de okullarının satışa konu olduğu iddialarıyla karşı karşıya. Çalışanlar maaşlarını ne zaman alacağını bilmiyor. Önceki gün Doğa Koleji genel merkezinde genel müdür ile bir görüşme gerçekleştiren veli grubuna, okulun satıldığı, banka işlemlerinin bittiği ve en geç çarşamba günü bunun ilanının yapılacağının söylendiği öne sürüldü. Öte yandan verilen bilgiye göre satış işlemine üst düzey siyasilerin müdahil olduğu da iddia edildi.

Durumun bir satış işleminden öte maaş ödememe sorunu olduğuna dikkat çeken bazı öğretmenler ise kolejin mülkiyet yapısı ile ilgilenmediklerini, maaş ve diğer tüm alacakların ödemesinin bu hafta içi yapılması gerektiğini ifade ediyor. Öğretmenler, son verilen 10 günlük sürenin dolmak üzere olduğunu ve buna da uyulmadığı takdirde okullarını boşaltmak zorunda bırakılabileceklerini ve farklı kampüslerden birçok öğretmenin buna hazırlık yaptığını aktardı. Konuyla ilgili olarak BirGün’e konuşan bir veli öğretmenlerin maaşlarının aylardır ödenmediğini ve okul yönetimi tarafından öğretmenlere gönderilen bir yazıyla bu sürenin 3 ay daha uzatılacağının bildirildiğini, eylem kararının bu nedenle alındığını kaydetti. Öğretmenlerin eylem kararının arkasında olduklarını belirten veli, okul yönetiminin konuya olan ilgisizliğine dikkat çekti. Eylem kararının devam edeceğini de kaydeden veli, yarın okul önünde hakları gasp edilen öğretmenler için imza toplanacağını söyledi. Veli ayrıca konuyla ilgili olarak yasal işlemlerin başlatılacağını belirtti.

Doğa Koleji’nden yapılan açıklamada ise şunlar dendi:

“Yapılan görüşmelerde sona gelinmiştir. Kısa süre içinde bu görüşmeler sonuçlanacak ve resmi açıklama yapılacaktır.”

ÜST DÜZEY SİYASİLER SATIŞ İŞLEMİNE MÜDAHİL OLDU İDDİASI

Doğa Koleji'nin satış işlemlerinin 1-2 gün içinde tamamlanacağı, alacak şirketin borsada işlem gören bir şirket olduğu ve hisselerin spekülasyona uğramaması için gizli tutulduğu belirtildi. Öte yandan verilen bilgiye göre satış işlemine üst düzey siyasilerin müdahil olduğu da iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Doğa Koleji öğretmenlerinin 2018 yılının ortasından bugüne kadar sürekli düzensiz şekilde maaş aldığı gündeme taşınmış ve yaşanan bu olaylar artarak devam etmişti. Kolejde, geçen dönem işten çıkarılan öğretmenlerin ağustos ayı maaşlarının hala yatmadığı ve devam eden öğretmenlerin ise dönem başında almaları gereken maaşlarını hala alamadıkları biliniyor.