Aylardır maaş alamayan Doğa Koleji öğretmenleri, hak gasplarına karşı eylem kararı aldı

Doğa Koleji öğretmenlerinden eylem kararı

Doğa Koleji’nde öğretmenler aylardır maaş alamıyorlar. Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır alacaklı olan öğretmenler duruma çeşitli yöntemlerle tepki gösterirken, bazı kampüslerin velileri de öğretmenlerine sahip çıkarak patron Ömer Saçaklıoğlu’na ve kolej yönetimine karşı bir araya geliyor. Aylardır maaş alamadıkları için grev kararı alan öğretmenler, yarın derslere girmeyecekeler.

Doğa Koleji öğretmenlerinin 2018 yılının ortasından bugüne kadar sürekli düzensiz şekilde maaş aldığı gündeme taşınmış ve yaşanan bu olaylar artarak devam etmişti. Kolejde, geçen dönem işten çıkarılan öğretmenlerin ağustos ayı maaşlarının hala yatmadığı ve devam eden öğretmenlerin ise dönem başında almaları gereken maaşlarını hala alamadıkları biliniyor.

Okul satılıyor

Öğretmenlerin bir taraftan maaşlarını alabilmek için mücadele ettiği ve bunu özellikle sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştığı görülürken, şimdi de okullarının satışa konu olduğu iddialarıyla karşı karşıya olan çalışanların maaşlarını ne zaman alacağı belirsizliğini koruyor. Dün Doğa Koleji genel merkezinde genel müdür ile bir görüşme gerçekleştiren veli grubuna ise okulun satıldığı, banka işlemlerinin bittiği ve en geç Çarşamba günü bunun ilanının yapılacağının söylendiği belirtildi.

Durumun bir satış işleminden öte maaş ödememe sorunu olduğuna dikkat çeken öğretmenler ise kolejin mülkiyet yapısı ile ilgilenmediklerini, maaş ve diğer tüm alacakların ödemesinin bu hafta içi yapılması gerektiğini ifade ediyor. Her gün yeni bir iddianın ortaya atıldığı ve verilen hiçbir sözün gerçekliğinin kalmadığını savunan öğretmenler, son verilen 10 günlük sürenin dolmak üzere olduğunu ve buna da uyulmadığı takdirde okullarını boşaltmak zorunda bırakılabileceklerini ve farklı kampüslerden birçok öğretmenin buna hazırlık yaptığını aktardı.