Doğa Koleji öğretmenlerinin hak arayışı devam ediyor

Aylardır maaş alamayan Doğa Koleji öğretmenleri yeniden iş bırakma kararı aldı.

Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri aralık ayının başında derleri boykot etmişti. Velilerden de destek gören öğretmenler, yarın yeniden iş bırakacak.

Öğretmenler tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, "Pazartesi iş bırakıyoruz! Üç aydır ücret almadan çalışıyoruz. Okuldan bizi dikkate alan tek bir açıklama yapılmadı. 4857 sayılı İş Kanunu'na göre işi bırakma hakkımız var. Yarın bu hakkımızı kullanıp çalışmayacağız. Bütün kampüslerde... Kamuoyuna duyuruyoruz..." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri dersleri boykot etmişti. Öğretmenler bir taraftan maaşlarını alabilmek için mücadele ederken, bir taraftan da okullarının satışa konu olduğu iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı. Doğa Koleji genel merkezinde genel müdür ile bir görüşme gerçekleştiren veli grubuna, okulun satıldığı, banka işlemlerinin bittiği ve en geç çarşamba günü bunun ilanının yapılacağının söylenmişti.