Doğa Koleji velileri, İzmir Bornova Doğa Koleji önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Doğa Koleji yönetiminin artık asli görevi olan eğitime odaklanmasını istiyoruz. Veliler olarak her zaman öğretmenlerimizin yanındayız" denildi

Doğa Koleji velileri: Öğretmenlerimizin mağduriyeti son bulsun

ARDA ÖZARDA

Bir yılı aşkın süredir ara sıra, 3 aydır da hiç maaşını alamayan Doğa Koleji öğretmenlerine destek vermek için Doğa Koleji velileri İzmir Bornova Doğa Koleji önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Veliler öğretmenlerin mağduriyetlerinin bir an önce sonlandırılmasının ve maaşlarının ödenmesi gerektiğini söyledi.

"DOĞA KOLEJİ YÖNETİMİ ÖĞRETMENLERE KONUŞMAMALARI İÇİN BASKI YAPIYOR"

Yaşadıkları sıkıntıları BirGün’e anlatan öğrenci velisi Handan Küçük, “Öğretmenlerimiz daha önce de maaş konusunda sıkıntı yaşadı. Biz o dönemdeki sıkıntıları bile yeni öğreniyoruz. Öğretmenlerimiz sağduyulu bir şekilde eğitim vermeye devam ediyor. Ayrıca maaş sıkıntılarının ilk olduğu zaman biz öğretmenlerimize neler oluyor diye sorduğumuzda konuşamayız diyorlardı. Doğa Koleji yönetimi öğretmenlere konuşmamaları için baskı yapıyor. Bu işlerle uğraşacaklarına insanların maaşlarını ödesinler” diye konuştu.

“VELİLER OLARAK HER ZAMAN ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Doğa Koleji velileri adına açıklamayı okuyan Elif Coşkuner, “Yeni nesil eğitim felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştireceğini bizlere vadeden Doğa Koleji öğrencilerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ile çalışanlarını mağdur ediyor. Yaklaşık 3 aydır başka hiçbir gelir olmayan öğretmenlerimizin maaşlarını ödemiyor. 3 aydır maaşlarını alamamalarına rağmen öğretmenler, yaşadıkları sıkıntıları çocuklarımıza yansıtmadan derslerine girmeye devam ediyorlar. Çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için ellerinden gelen tüm fedakarlıkları yapıyor. Doğa Koleji yönetimine soruyoruz. Aylardır satılacağından bahsettiğiniz okulun satışı neden yapılmıyor? Satış işleminin gerçekleşmemesi için durumunda okul yönetimi, Türkiye’nin birçok kentinde bulunan yaklaşık 83 bin öğrenci ve 10 binden fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirler aldı? Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu mağduriyetleri gidermek adına bir önlemi var mı? Doğa Koleji yönetiminin artık asli görevi olan eğitime odaklanmasını istiyoruz. Veliler olarak her zaman öğretmenlerimizin yanındayız” dedi.