Doğa Koleji velileri, aylardır maaşlarını alamadıkları için greve başlayan öğretmenlere destek verdi. Veliler, okul önünde toplanarak yönetimi protesto etti

Doğa Koleji velileri öğretmenlerin yanında!

Doğa Koleji velileri, eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenlerine desteğini sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre, dün genel müdürlükte görüşme gerçekleştiren Doğa Koleji velileri bugün de saat 11.00'da öğretmenleriyle beraber aynı yerde toplandılar.

Doğa Okulları'nda maaşlarını alamayan öğretmenlerin grevi devam ederken, yönetimden açıklama talep eden veliler İstanbul Ataşehir'deki Genel Müdürlük binasında toplandı, "İşadamlarına değil, eğitime sahip çıkılsın" diyerek girişteki turnikeleri aştı.

Okul önünde basın açıklaması gerçekleştiren veliler, "Mağduriyetlerin giderilmesi için daha ne yapmamız gerekiyor?" diye konuştu.


Video:@virginiaswaves

Yönetimle de görüşme gerçekleştiren veliler, yönetimin velilerden derse girmeyen öğretmenler için tutanak tutmalarını istediğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Doğa Koleji öğretmenlerinin 2018 yılının ortasından bugüne kadar sürekli düzensiz şekilde maaş aldığı gündeme taşınmış ve yaşanan bu olaylar artarak devam etmişti. Bunun üzerine grev kararı alan öğretmenler dün derslere girmemişti. Kolejde, geçen dönem işten çıkarılan öğretmenlerin ağustos ayı maaşlarının hala yatmadığı ve devam eden öğretmenlerin ise dönem başında almaları gereken maaşlarını hala alamadıkları biliniyor.

doga-koleji-velileri-ogretmenlerin-yaninda-657716-1.
Fotoğraf@hazardost