Doğa sömürüsüne karşı mücadele sürecek
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

Ülkenin dört bir tarafında ekoloji mücadelesi veren yaşam savunucuları İstanbul’da bir araya geldi. Ekoloji Hareketleri Konferansı için İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde buluşan 20’den fazla kurum deneyimlerini aktardı.

Cumhuriyet’in haberine göre, İkizköy Çevre Komitesi’nden Nejla Işık bir seneden fazladır verdikleri mücadeleyi özetleyerek, “Eylemci olmamıza neden olan termik santral kapatılsın. Topraklarımızı, insanlarımızı, hayvanlarımızı kaybettirdiler. Suların, derelerin yok edilmediği, doğanın sömürülmediği bir yaşam istiyoruz” dedi.


Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Doğan ise, “Herkesin temiz ve sağlıklı gıdaya eriştiği yaşam istiyoruz. Toplumun ihtiyacına göre, ekosisteme zarar vermeyen yöntemlerle enerji ve madencilik politikaları yapılmalı” diye konuştu.

SAVAŞTIĞINIZI ALIRSINIZ

İkizdere Çevre Derneği’nden Osman Baş da, “Bu hayatta hak ettiğinizi değil, savaştığınızı alırsınız. Ekoloji mücadelesi ideolojiktir” ifadelerini kullandı.
Sinop Nükleer Karşıtı Platformu’ndan İlker Şahin ise ülkenin nükleer bataklığa sürüklendiğne dikkat çekti. Şahin Sinop’ta nükleer güç santralı için 1 milyon ağaç kesildiğini hatırlattı.

İŞÇİLERDEN DESTEK

İstanbul’daki LC Waikiki bünyesinde Klüh adlı taşeron firmaya bağlı çalışan 15 temizlik işçisi haklarını talep ettikleri için işten çıkarıldı. Çıkarılan işçiler konferansa destek verdi.