Edirne’de bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün sosyal tesislerinin 20 yıllığına TÜGVA’ya kiralanmasına tepki gösteren CHP’li Gaytancıoğlu, “Ülkemizin doğal güzelliklerini heba etme pahasına yandaşlara rant sağlama peşindeler” dedi.

‘Doğa TÜGVA’ya peşkeş çekiliyor’

HABER MERKEZİ

Edirne’nin Enez İlçesine bağlı Vakıf Köyü’nde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün sosyal tesisleri, 20 yıllığına Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) kiralandı. Konuyu Meclis’e taşıyan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Saros körfezine ciddi bir saldırı olduğunu söyleyen CHP’li Gaytancıoğlu, “Bu bölge doğal sit alanı ancak Çevre Bakanlığı tarafından TÜGVA’ya kiralandı. Yerel yönetimin haberi olmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 yıllığına vakfa devredildi. Ülkemizin doğal güzelliklerini heba etme pahasına yandaşlara rant sağlama peşindeler. Bu vakıf da hükümete yakınlığıyla bilinen bir vakıf” dedi.

doga-tugva-ya-peskes-cekiliyor-770477-1.

Gaytancıoğlu’nun, Bakan Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

>> Enez Vakıf Köyündeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait tesis kaç yıllığına TÜGVA’ya devredilmiştir?

>> Devir işlemi hangi yasaya göre yapılmıştır?

>> Bu devir için bir ücret alınmış mıdır? Alınmış ise söz konusu ücret ne kadardır?

>> Vakıfköy ve Gökçetepe’de TÜGVA’ya devrettiğiniz tesislerin kıyılarının halkın kullanımına kapatılması yasalara uygun mudur?

>> Bakanlığınızın sahipliğinde olup bu şekilde Vakıf ve Derneklere devredilmiş kaç tesis vardır?

>> Hangi Vakıf ve Derneğe kaç tesis devredilmiştir?

>> Bu tesisler hangi kriterlere göre devredilmektedir?