Ovacık Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan ve geliri öğrenciler için burs olan Ovacık Doğal Ürünleri Satış Ofisi’nin Ankara şubesi bu hafta açılıyor

Doğal ürünlerle öğrencilere burs

Dersim’in Ovacık ilçesinde ‘komünist belediye’ tarafından yetiştirilen nohut ve fasulye gibi doğal ürünlerin satışının yapıldığı ve gelirinin öğrencilere aktarıldığı Ovacık Doğal Ürünleri Ankara Satış Ofisi, Kızılay’da bulunan Soysal Pasajı’nın eksi ikinci katında hizmete girecek. Ürünlerin yerleştirilmeye başlandığı satış ofisinin açılışını Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu yapacak. Maçoğlu’nun katılacağı açılış töreni 20 Ekim Cumartesi günü olacak.

Elde edeceği geliri ildogal-urunlerle-ogrencilere-burs-520647-1.e öğrencilerin eğitim öğretim hayatının sürmesini hedefleyen satış ofisinde nohutun kilogramı 14 TL, fasulyenin ise 15 TL’den satılıyor. Ovacık Doğal Ürünleri Satış Ofisi’nde ayrıca süzme balın kilogramı 70 TL, petek balın kilogramı ise 85 TL. Dut pekmezinin kilogram fiyatı 25 TL’den satılırken doğal kaynak tuzu 6 TL’den alıcı buluyor.
Ovacık Belediyesi’nin doğal ürünleri yoğun talep sebebiyle İstanbul’daki satış noktasının yanısıra ovacikdogal.com sitesi üzerinden de satışa sunuluyor.

DOĞAL GIDA İÇİN 6 ADRES

Hem sağlıklı beslenmek, hem küçük üreticiyi destekleyerek mevcut sisteme itirazı güçlendirmek için birçok oluşum ve kooperatif şimdi internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden üreticiyle tüketiciyi buluşturuyor. Bazıları şöyle sıralandı:

♦ Dayanışma Kooperatifi: İstanbul merkezli faaliyet gösteren Dayanışma Kooperatifi, Sefaköy’deki merkezinin yanısıra www.dayanismakoop.com web adresi üzerinden üreticiyle tüketiciyi birbiriyle temasa geçiriyor.

♦ Hopa Çay Kooperatifi: Üretimin bütün aşamalarında bizzat yöre halkının yer aldığı Hopa Kooperatifi Türkiye’nin her yerine kargo ile çay gönderiyor. http://www.hopacay.com/​ adresi üzerinden ulaşmak mümkün.

♦ Kadıköy Kooperatifi: İstanbul Kadıköy bölgesindeki tüketim faaliyetlerini dönüştürmeyi hedefleyen bir kooperatif özelliği taşıyor. http://kadikoykoop.org/​ adresi üzerinden ulaşılabilir.

♦ Vakıflı Köyü Kooperatifi: Hatay Samandağ’da bulunan son Ermeni köyünde yaşayan kadınların öncülüğünde üretim yapıyor. http://www.vakiflikoy.com/​ adresinden ulaşılabilir.

♦ Ova Antakya: Ova, UNESCO tarafından Gastronomi Şehri seçilen Hatay’da, Antakya mutfağını ve Antakya’da temiz gıda üreten küçük çiftçileri Ova Antakya sosyal medya hesapları üzerinden tüketiciyle buluşturuyor.

♦Seferi Pazar: Seferihisar Belediyesi, Sakin Şehir kriterlerinden olan ‘Yerel Üreticiyi Destekleme’ kriteri kapsamında hayata geçirdiği üretici pazarını seferipazar.com internet sitesi üzerinden yurttaşlarla buluşturuyor.