Doğalgaz faturası desteğinde ayrıntılar belli oldu. Yapılacak yardımın ne kadar olacağı hakkında yapılan açıklamada ise, illerin sıcaklıklarının göz önünde bulundurulacağı ifade edilerek, desteğin 450 lira ile bin 150 lira arasında değişeceği belirtildi. Başvurular şubat ayının ikinci yarısında başlayacak.

Doğalgaz yardımlarının nasıl yapılacağı ve tarihleri açıklandı

Isınma yardımları artık yalnızca kömür olarak değil, doğalgaz faturası desteği olarak da yapılacak.

Bu yıl ilk kez verilecek desteğe ilişkin ayrıntılar da belli oldu. Destek ödemesi 450 lira ile 1150 lira arasında değişecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz yardımlarının illerin sıcaklık ihtiyacına göre yapılacağını söyledi.

"Erzurum'daki bir kişinin ısınma gideriyle Ege'deki bir kişinin ısınma ihtiyacı aynı değil" diyen Yanık, "O nedenle arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştı. Bu tamamen teknik ve bilimsel bir çalışma. Buna göre hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında bir destek sağlanacak" dedi.

HEDEF 4 MİLYON HANE

Yanık, hedefin 4 milyon haneye senede toplam 3 milyar lira yardım olduğunu söyledi.

E-DEVET'TEN BAŞVURU

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.

ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR

Başvurular şubat ayının ikinci yarısında başlayacak. Doğalgaz destek ödemesi, hak sahibinin PTT kartına yatırılacak. Başvuran faturasını götürerek PTT'den ödemesini alabilecek.