Doğalgaza bir ay içerisinde ikinci kez zam yapılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “İktidar Karadeniz’deki rezervle ilgili müjde verdi, müjdeler zam olarak döndü. Enerji Bakanı doğalgaz tüketiminde rekor kırılmasıyla övündü; rekor oranda gelmeye başlayan faturalar ısınmak isteyen vatandaşlarda soğuk duş etkisi yarattı” dedi.

Doğalgaz zammına tepkiler devam sürüyor: İktidarın rezerv ‘müjdesi’ zamma dönüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bir ayda doğalgazın ikinci kez zamlanmasına, “İktidar Karadeniz’deki rezervle ilgili müjde verdi, müjdeler zam olarak döndü. Enerji Bakanı doğalgaz tüketiminde rekor kırılmasıyla övündü; rekor oranda gelmeye başlayan faturalar ısınmak isteyen vatandaşlarda soğuk duş etkisi yarattı. Vatandaşlarımız salgın koşullarında doğalgazda verilen müjdelerin yansıması olarak faturaların düşmesini beklemektedir. İktidarın vatandaşlara verdiği müjde; doğalgaz zammının otomatiğe bağlanması olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

ANKA’da yer alan habere göre, Enerji ve Altyapıdan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın; 1 Şubat 2021 tarihi itibarıyla geçerli olan doğalgaz zammıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Akın'ın açıklaması şöyle:

‘30 GÜN İÇİNDE YAPILAN İKİNCİ ZAM’

Doğalgazın fiyat tarifelerinde; konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında 1 Şubat itibarıyla yüzde 1 oranında zam yapılmıştır. Bu, 30 gün içinde yapılan ikinci zam olmuştur. İktidarın 5 ay önce Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezerviyle ilgili vatandaşlara verdiği müjde ortadır. Vatandaşlarımız salgın koşullarında doğalgazda verilen müjdelerin yansıması olarak faturaların düşmesini beklemektedir. İktidarın vatandaşlara verdiği müjde; doğalgaz zammının otomatiğe bağlanması olmuştur.

‘FATURALAR SOĞUK DUŞ ETKİSİ YARATTI’

Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda bulunan rezervle ilgili ne maliyet hesaplaması ne de fizibilite çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çalışmalar yapılmadan gazın vatandaşın kullanımına sunulacağı algısını yaratmak en basit anlamla vatandaşları kandırmaktır. Pandeminin de etkisiyle doğalgaz fiyatları dünya genelinde düşerken; ülkemizde otomatik zamlarla artmaya devam etmesi akılları karıştırmaktadır. Sayın Enerji Bakanı iki hafta önce doğalgaz tüketiminde rekor kırılmasıyla övünürken; rekor oranda gelmeye başlayan faturalar ısınmak isteyen vatandaşlarımızda soğuk duş etkisi yaratmaktadır.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, şubat ayına ilişkin doğalgaz tarife tablosu yayımlanmış, doğalgazda şubat ayında geçerli olacak fiyat tarifelerinde konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında yüzde 1 zam yapıldığı bildirilmişti.