Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede konuşan abisi Şahin Cüceloğlu usta yazarın doktorların "sakin bir yaşam sür" tavsiyesine rağmen “Uzun mutsuz bir yaşam değil, kısa yararlı bir yaşam tercih ediyorum” diyerek çalışmalarına devam ettiğini anlattı.

Doğan Cüceloğlu son yolcuğuna uğurlandı

Beşiktaş'taki evinde düşerek hayatını kaybeden 83 yaşındaki psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu için Levent Afet Yolal Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cüceloğlu'nun eşi Yıldız Cüceloğlu abisi Şahin Cüceloğlu taziyeleri kabul etti.

Buradaki törenin ardından Cüceloğlu'nun tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Cüceloğlu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere Aşiyan Mezarlığı'na götürüldü.

Cenazede konuşan usta yazarın abisi Şahin Cüceloğlu, şunları dile getirdi:

“Doğan bey 6 ay önce kalp rahatsızlığı geçirdi. Kalp damarının biri yüzde 90 tıkalı, diğerleri yüzde 60-70 tıkalıydı. Stent takıldı. Doktorlar şunu tavsiye etti; 'Sen artık bu faal yaşamını bırak bir köşeye çekil. Sakin bir hayat yaşa.' O bana dedi ki 'abi ben Türk halkına hizmet etmeyi seviyorum ve bunu yaparken mutluluk duyuyorum, içimde bir huzur oluyor. Varsın ömrüm kısa olsun ama Türk halkına hizmet etmeye devam edeceğim. Uzun mutsuz bir yaşam değil, kısa yararlı bir yaşam tercih ediyorum' dedi. Gerçekten bu cesur kararını uyguladı. Mutlu yaşadı, mutlu şekilde öldü. Kitap yazmaya konferanslara devam etti. Televizyon programlarına çıktı. Okullarda sohbet etmeye devam etti. İnternette 2.5 milyon takipçisi var. Onlarla iletişime devam etti. Bu nedenle acım biraz daha hafifledi.”

‘BİR HAFTA ÖNCE DOĞUM GÜNÜYDÜ’

Cüceloğlu'nun yengesi Şenol Cüceloğlu ise, “Çok güçlü bir sevgi bağımız vardı. Oğlumuza da onun adını verdik. Oğlum da Doğan Cüceloğlu. Ben onu 56 senedir tanıyorum. Bir gün kırmadık birbirimizi. Bütün insanlığa sevgisini verdi. Ona hep destek oldum. Bir hafta önce doğum günüydü. Konuştuk. Kendini dinç hissediyordu. Bazı hastalıklar atlattı ama bir hafta önce çok sağlıklı mutlu olduğunu söyledi” şeklinde konuştu.

Cüceloğlu yapılan konuşmalarından ardından toprağa verildi.

Cenazeye Cüceloğlu’nun ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.