Yazarımız Doğan Tılıç, bugün konuk olacağı "Hiç Söyleşiler"de BirGün'ün 18 yılını anlatacak.

Doğan Tılıç, BirGün'ün 18 yılını anlatacak

Gazetemiz BirGün, 18. yaşına girdi.H, bugün saat 21:00'de konuk olacağı "Hiç Söyleşiler" programında, 17 yılı geride bırakan BirGün'ün kuruluşundan bu yana süren yolculuğunu anlatacak.

18’İNDE OLMAK

Doğan Tılıç'ın gazetemizin 18. yılın dair yazdığı yazı şöyle:

18’inde olmak artık reşit olmak, bacakları üzerinde sağlam durmak demek. En cesur en atılgan hali insanın. Aslında, BirGün ilk günden beri 18’inde bir gencin atılganlığına, cesaretine, soran sorgulayan hallerine uygun davrandı.

Bundan 17 yıl önce gazete çıktığında yazdığım “Merhaba” başlıklı ilk yazımda, Yaşar Kemal’in gölgesine sığınarak, bence edebiyatımızın en iyi giriş ve aynı zamanda son cümlesi olan “O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler”i kullanmış, ancak “Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık” dememiş, BirGün’ü var edenlerin o gitti sanılan iyi insanlar olduğunu yazmıştım.

O ilk yazıyı daha önce de hatırlattım. Kimi yaş günlerinde BirGün’ün yaşamını insan yaşamıyla kıyasladım, “Bebeğim” dedim ona. Son birkaç yıldır da artık kendi ayakları üzerinde sağlam durduğunu, belki önceleri biz biraz onu taşırken artık onun bizi taşımaya başladığını yazar oldum. Çok zor günlerden geçti BirGün. Hâlâ da geçiyor. Daha önce de yazdığım gibi; “Patronsuz bir gazete olmanın, eziyet denirse buna, eziyetini de çekti, keyfini de yaşadı. Kâh ‘ÇIĞLIK’ attı manşetten, kâh sessiz sedasız patronsuz gazetenin patronu okurlarına yaslandı, dara düştükçe.”

18’ine geldiyse bugün, onu var eden 'iyi insanlar' sayesindedir. Şimdi bir yanda 'iktidarın ve sahibinin sesi' olanlar var, öte yanda da halkın sesi olan BirGün.

Bir gün, mutlaka ama bu darboğazdan da çıkacak ülke. Motorların maviliklere sürüldüğü güneşli güzel günlerimiz olacak. O günler geldiğinde, o günlere ulaştıran yolun taşlarını döşeyenlerden birinin de BirGün olduğu çok daha net görülecek. İyi ki vardı, iyi ki varmış, iyi ki var BirGün denecek.

Var olasın BirGün! Daha nice yaşlara!