Doğanay fabrikasında sendika düşmanlığı

HABER MERKEZİ

Tekgıda-İş Sendikası Adana Şubesi üyeleri, örgütlendiği Doğanay Gıda’da işten çıkarılan işyeri baş temsilcisi Ali Zengin’in işe geri alınması için fabrika önünde eylemdeydi. Eyleme Türk-İş Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ile Türk-İş’e bağlı sendikalar destek verdi. Açıklamayı okuyan Tekgıda-İş Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, işçilerin anayasal hakkına saygı göstererek işverenden, işten attıkları Zengin’i işe geri almasını ve işçiler üzerindeki baskılara son vermesini istedi.


Tekgıda-İş Sendikası, eylül ayının son haftasında fabrikada örgütlenme çalışması başlattı. Fabrikadaki koşulların zorladığı işçiler geçim zorluğu da eklenince hızlı bir şekilde örgütlenmeye başladı. Sendika çoğunluğu sağlayınca işyerinde toplu iş sözleşmesi yapabilmek için Çalışma Bakanlığı’ndan yetki tespit belgesi aldı. İşyeri yetki belgesine itiraz ederken yargı sürecinin devam ettiği geçtiğimiz günlerde örgütlenmeye öncülük eden işçi Ali Zengin işten çıkardı.

HİÇBİR ÜYEMİZİ YOLDA BIRAKMAYACAĞIZ

Açıklamayı okuyan Gökmen, Doğanay işçilerinin anayasal haklarını kullanarak sendikada örgütlendiklerini belirterek talepleri karşılanmazsa eylemlere devam edeceklerini söyledi. İşçilere yönelik baskıların arttığını ve öncülük edenleri işten atma girişimlerinin işçilerin direnci ile önlendiğini ifade eden Gökmen, işçilere seslenerek, "Hiçbir üyemizi yolda bırakmayız ve bu yolun sonuna kadar hep beraber yürüyeceğiz. Güzel yarınlar için bugünden mücadele edeceğiz" dedi.

Gökmen, Doğanay yönetiminden işten çıkardıkları baş temsilciyi işe alıp, mobbingi sonlandırmasını istedi.