Doğaya da savunana da hukuksuzluk yapılıyor
Fotoğraf: BirGün

BirGün/EGE

Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler mevkiinde bulunan Kızılbük Koyu’nda Sinpaş GYO projesine mahkeme ‘dur’ demesine rağmen, inşaat hukuksuz bir şekilde devam ediyor. Mahkeme kararını hiçe sayan şirkete karşı direnen yurttaşlar gözaltına alınıyor.

İnşaat alanında dört gün boyunca nöbet tutan Marmaris Kent Konseyi üyeleri, kazanım elde etti. Milli Park’ın girişindeki kapı açıldı. Şirketin kurduğu kapı önünde direnişlerini sürdüren yurttaşlar önceki akşam gözaltına alındı. Nöbet tutan 3 yaşam alanı savunucusuna, 2911 Gösteri ve Yürüyüş Kanuna muhalefetten işlem yapıldı. 3 yurttaş, ifadelerin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan geçtiğimiz hafta da nöbet tutan 15 kişi, "ulaşımı engelleme" iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, hukuksuzluğa karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Beytekin, “Muğla Çevre Platformu, Datça, Köyceğiz ve Gökova’dan gelen arkadaşlarla birlikte, Vali, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, yüklenici firma, görevini yapmayan polis ve kamu personeli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

BÜYÜK BİR EYLEM YAPMAYI PLANLIYORUZ

Beytekin şunları dile getirdi: “Kanunların işletilmesi için bir mücadele veriyoruz. Buranın yaşaması için hepimizin elinden geleni yapması gerekiyor. Görevini yerine getirmeyenlere karşı burada mücadele veriyoruz. Biz yaşam alanlarımızı savunuyoruz. Mahkeme kararı olmasına rağmen inşaat devam ediyor. Suç işliyorlar. Burada başka kanunların işletilmesini istemiyoruz. Biz nöbetimize devam edeceğiz. Haftaya pazar günü de büyük bir eylem yapmayı planlıyoruz. Kamuoyunun desteğini bekliyoruz.”