Depremde pisti kırılan Hatay Havalimanı, doğaya kafa tutarcasına inşa edilen kamu yatırımlarının en somut örneği. Kurutulan Amik Gölü’nün üzerine inşa edilen havalimanı, birinci derecede deprem bölgesi üzerindeydi.

Doğaya kafa tutan havalimanı pisti yarıldı

Mustafa BİLDİRCİN

Depremde Hatay Havalimanı’nın pisti, sarsıntının etkisiyle tam ortasından ikiye bölündü. Kullanılamaz hale gelen havalimanı nedeniyle kentin havayoluyla bağlantısı kesildi. Yardım ekiplerinin yanı sıra gıda ve giyecek yardımlarının da bölgeye ulaşımında, havalimanındaki kırım nedeniyle büyük gecikmeler yaşandı. 2007 yılında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde açılan Hatay Havalimanı pistinden depremin ardından çekilen fotoğraflar, havalimanının inşası sürecinde yaşanan tartışmaları akıllara getirdi.


Tüm uyarılara ve ÇED olumsuz raporlarına karşın Amik Gölü Kurutularak inşa edilen ve 2012 ile 2019 yılında büyük su baskınları nedeniyle kullanıma kapatılan Hatay Havalimanı’nın doğaya kafa tutan inşa sürecinde şunlar yaşandı: Amik Gölü’nün aynasında inşa edilen Hatay Havalimanı’na yönelik ilk tartışmalar 2005 yılında başladı. STK’lerin ve uzmanların tüm uyarılarının yanı sıra ÇED olumsuz raporu da verilen havalimanının inşasına 2005 yılının başında başlandı. Hatay İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen inşa sürecinde İntaş İnşaat isimli şirket ile anlaşıldı. İnşa sürecinde İl Özel İdare’nin mali kaynakları yetersiz kalınca proje, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi.

Yaklaşık 2 bin dekar alana kurgulanan Hatay Havalimanı’nın inşası, 9 Aralık 2007 tarihinde tamamlandı. Pistini İntaş İnşaat’ın yaptığı havalimanının terminal binası ise iktidara yakınlığı ile bilinen şirketlerden YDA’ya yaptırıldı.