Kılıçdaroğlu’nun Doğu Akdeniz’deki enerji paylaşım savaşına ilişkin Ankara’nın yalnızlaştığı eleştirilerine Çavuşoğlu’ndan sondaj gemilerini örnekleyerek yanıt geldi.

Doğu Akdeniz yalnızlığını şovla örtmeye çalışıyorlar

Doğu Akdeniz havzası son yıllarda keşfedilen zengin enerji rezervleri nedeniyle uluslararası paylaşım kavgasının yeni adresi. Bölgesel ve küresel aktörlerin dahil olduğu enerji paylaşım mücadelesi birçok aktörü var. Kıbrıs ve Yunanistan’a destek ve yardımlar belirlenirken, AB, İsrail, Mısır, Lübnan ve hatta Katar’dan oluşan karşı cephe giderek genişliyor ve Ankara ise Mısır ile olan kavgasından sonra yalnızları oynamaya devam ediyor.

SÖZDE BAŞARILI POLİTİKA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün bu durumu eleştirerek, Türkiye’nin dış politikasına ilişkin “Doğu Akdeniz’de herkes orada, bir tek Türkiye yok, neden? Başarılı bir dış politika güdüyorlar sözde” Neden yokuz peki? Mısır’la kavga ettik çünkü. Neden ettik? Mısır’la hiçbir sorunumuz yoktu. Niçin kavga ettik?” demişti.

DÖRDÜNCÜ GEMİ YOLDA…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan ise dün bu eleştirilere yanıt geldi. Çavuşoğlu “Sayın Kılıçdaroğlu Doğu Akdeniz’de bizim ve Kuzey Kıbrıs’ın haklarını koruyan Fatih, Yavuz ve Barbaros’u Yunan gemisi sanıyor herhalde” değerlendirmesinde bulundu. Çavuşoğlu, twitter hesabından paylaştığı mesajında Kılıçdaroğlu’nun sözlerini içeren görüntüsünü de paylaşarak şu ifadeleri kullandı: “Sayın Kılıçdaroğlu Doğu Akdeniz’de bizim ve KKTC’nin haklarını koruyan Fatih, Yavuz ve Barbaros’u Yunan gemisi sanıyor herhalde. 4. gemimiz Oruç Reis de yolda. Milli davamız Kıbrıs konusunda bile yeterince bilgilendirilmeyen Sayın Genel Başkan’a bu konuda bilgi vermeye hazırız.”