Daha önce imam hatiplerin ABD emperyalizminin bir projesi olduğunu ve AKP iktidarı döneminde yaygınlaştırıldığını söyleyen Doğu Perinçek, son tartışmaların ardından, “İmam hatipliler bu memleketin değerli evlatlarıdır” diyerek imam hatiplere yönelik her türlü hakareti kınadığını ifade etti.

Doğu Perinçek, 180 derecelik imam hatip dönüşüyle sosyal medyanın diline düştü

AKP iktidarına yakın tutumuyla bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, imam hatipler konusundaki tavır değişikliğiyle sosyal medyada alay konusu oldu.

Perinçek, Ağustos 2018’deki bir Twitter paylaşımında imam hatip okullarının ABD emperyalizmi tarafından Türkiye’nin önüne konulduğunu belirtmiş ve bu okulların Amerikancı darbelerin yolunda ilerleyen AKP iktidarı tarafından yaygınlaştırıldığını ifade etmişti.

Perinçek’in alıntılayıp bu yorumu yazdığı Vatan Partisi’nin 2018 yılındaki açıklamasında imam hatiplerle ilgili şu görüşler yer almıştı:

“ORTAÇAĞ KAFASI”

“Birçok İmam Hatip Okulu’nda öğrenci kontenjanı dolmadı. AKP iktidarının bütün zorlamalarına rağmen, İmam Hatiplerde 107 bin boş kontenjan kaldı. Buna karşılık 91 bin 687 öğrenci açıkta. Çare, ilk aşamada İmam Hatip Okullarının bir bölümünün Anadolu Liselerine dönüştürülmesidir.

(…)

Ortaçağ kafası, bir kez daha Atatürk Devrimi gerçeğine çarpmıştır. İmam Hatip Okulu dayatmasına karşı öğrencilerin, velilerin ve halkın yürüttüğü mücadeleler, işte o gerçeği temsil ediyor. Boş kalan İmam Hatip Okulu sıraları, o mücadelenin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. İmam olmak isteyenler imam eğitimi görebilir, ancak hiçbir öğrenciye zorla imam hatip eğitimi verilemez. Türkiye’nin imam ve din görevlisi ihtiyacı da sınırlıdır.”

dogu-perincek-180-derecelik-imam-hatip-donusuyle-sosyal-medyanin-diline-dustu-1056296-1.

Ancak Vatan Partisi lideri Perinçek’in, şarkıcı Gülşen’in sosyal medyaya düşen sözleri sonrası bugün yaptığı açıklamada, imam hatiplilerin bu memleketin ‘değerli evlatları’ olduğunu söylemesi sosyal medyada gündem oldu. Perinçek paylaşımının devamında ise şu görüşleri paylaştı:

“İmamlarımıza, hatiplerimize ve din adamlarımıza yönelik her türlü hakareti kınıyoruz ve kabul etmiyoruz.”

dogu-perincek-180-derecelik-imam-hatip-donusuyle-sosyal-medyanin-diline-dustu-1056295-1.

FETHULLAHÇILARDAN SONRA AKP’YE YAKINLAŞTI

Geçmişte AKP iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler yönelten Doğu Perinçek liderliğindeki Aydınlık hareketi, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fethullahçı yapılanma ile iktidar partisi arasında yaşanan büyük çatışma sonrası hükümete yakın bir çizgi izlemeye başladı.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan ve 2014 yılında ‘uzun yargılama süresi’ sebebiyle tahliye edilen Doğu Perinçek, ilk röportajını iktidarın kontrolündeki en gerici yayın organı Yeni Akit’e vermiş, kendisine yöneltilen “Erdoğan’la da beraber mi olacaksınız?” şeklindeki soruya, “Evet, o konuda beraber olacağız . Yani F Örgütünün kökünün kazınmasında kim varsa. Çünkü Türkiye’nin Türkiye’den yönetilmesi için, Türkiye’de bir halk yönetimi milli yönetim olması için bu şart” sözleriyle cevap vermişti.

AKP’ye yakınlaşarak kendi hareketine devlet içinde olanaklar yaratan Perinçek’in Haziran 2017’de, bağımsızlığına gölge düşen yargı organıyla ilgili olarak, “Türk yargısı son 50 yılın altın çağını yaşıyor” değerlendirmesi yapması da kamuoyunda tepki çekmişti.