Sinan Ateş cinayetinde azmettirici olarak tutuklanan Doğukan Çep’in, Kocaeli’nde karıştığı bir başka saldırının soruşturmasında ‘gizemli’ bir mesaj ortaya çıktı. Tam da Çep’in yakalandığı saatlerde, Kocaeli’ndeki saldırının faillerinin telefonuna gönderilen bu mesajın kaynağı şimdilik meçhul. Peki neydi o mesaj?

Doğukan Çep infaz mı edilecekti? İşte o mesaj
Fotoğraf: Sosyal Medya

Ülkücü Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep ve tetikçisi Eray Özyağcı’nın, iki ay önce de Kocaeli’nde bir başka saldırı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Olaya dair sorgu tutanaklarında dikkat çekici bir detay var. Çep’in, tam da Ateş suikastı nedeniyle yakalandığı saatlerde Kocaeli’deki failler arasında iletilen bir telefon mesajında, “Ankara’dan haber gelecek. Bulursan öldürme. 1 saat sorgudan sonra senin olsun” deniliyor.

Bu gizemli mesajı kim, niye gönderdi?

Dün akşam saatlerinde Artı Gerçek’te, Dinçer Gökçe imzalı bir haber yayınlandı. Haberde Çep ve Özyağcı’nın Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir otelin restoranını basıp 4 kişiyi vurdukları belirtiliyordu. Mesele, naylon fatura işi yaptığı iddia edilen Ali T. ile Enes E. arasındaki bir anlaşmazlıktı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ve polis ifadelerinde detaylar uzun uzun anlatılıyor. Olayı kısaca özetleyelim: Enes E.’nin alacağı üzerine devreye, dayısı vasıtasıyla tanıdığını söylediği Abdülkadir G. ve Turgut B. isimli şahıslar giriyor. Onlar da işi Doğukan Çep’e ihale ediyorlar. 11 Ekim akşamı saat 21.40’da saldırı gerçekleşiyor. 4 kişi yaralanıyor. Ancak vurulanlar Ali T. ve adamları değil, yanlış kişiler. Bunun üzerine Çep, hakkı olduğunu iddia ettiği 650 bin lirayı önce Enes E.’den, ardından Abdülkadir G.’den istiyor. Alamayınca da husumet başlıyor.

Kocaeli’ndeki olayla ilgili olarak Doğukan Çep’in ifadesi, Sinan Ateş cinayetinden yakalandıktan sonra, 6 Ocak günü Ankara’da alındı. İfadesinden anlaşıldığı kadarıyla Enes E., Abdülkadir G. ve Turgut B.’yi tanımıyor. Onları Eray Özyağcı tanıştırmış. Nitekim Abdülkadir G. de ifadesinde Özyağcı ile aynı mahalleden olduklarını, 16-17 yıldır tanıştıklarını anlatıyor. Hep beraber İstanbul’da ünlü bir kafede toplanmışlar. Çep, Ali T.’yi arayarak kendisinin ‘Dodo’ olduğunu, namını bilmesi gerektiğini belirterek tehdit etmiş. Ali T. de aşağı kalmamış. Karşılıklı mafya raconu kesip durmuşlar. Saldırı kararı bunun üzerine alınmış.

Soruşturma belgelerinde pek çok isim daha var. Saldırının öncesi ve sonrası bütünüyle ortaya çıkarılmış durumda. Ancak ifadelerde Ali K. ve kuzeni Enes E. arasında, Doğukan Çep ile ilgili gönderilmiş bir telefon mesajı hayli dikkat çekici. Zira Sinan Ateş cinayetine dair zaten var olan şüpheleri daha da artırıyor. Peki nedir bu mesaj?

GİZEMLİ MESAJ VE İFADELERDEKİ ÇELİŞKİLER

Enes E.’ye 9 Ocak günü yapılan sorgusunda, yakalandığı esnada üzerinden çıkan telefonda Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’nün yaptığı incelemede bulunan bir dizi mesaj soruldu. Doğukan Çep ve ailesine ait kimlik bilgilerinin de yer aldığı mesajın içeriği şu: “Eğer yakalanmadıysa… Gürcü de çünkü bize Gürcüye geçti yakalandı diye haber geldi… yok kardeşim şimdi savcıyla irtibata geçtik, 10 dakikaya net haber verecek… Ankara’dan bir haber gelecek. Bulursan öldürme 1 saat sorgudan sonra senin olsun. Dilesin bizden ne dilerse diyor, arkadaşlar… ok net haber et abi… tamam kardeşim.”

İfade tutanağında mesajlar birleştirilmiş. Yani telefonda tek bir mesaj değil, karşılıklı bir mesajlaşma söz konusu. Daha da önemlisi mesajın esas kaynağının kim olduğu belirsiz ve çok kritik bir günde ve saatte atılmış. Şimdi sorgu tutanaklarından tek tek yanıtları aktaralım.

Enes E. ifadesinde şunu diyor: “Mesajları bana Ali K. gönderdi. Gönderme nedeni ise Doğukan ile aramızdaki husumet nedeniyle, Doğukan’ın bana yakalandığını bilgi vermek amaçlıdır. Mesaj içeriğindeki bilgileri kimden edindiği hakkında bir bilgim yoktur.”

Ali K.’nın aynı soruya verdiği yanıt ise şöyle: “Abdülkadir G. şarjı az kaldığı için benden telefonumu istedi. Sonra benim ve Enes’in yanından uzaklaşarak 2-3 dakikalık bir görüşme yaptı. Ben telefonu geri aldığımda Iphone uygulaması olan Facetime’dan numarası 08 ile başlayan birini aradığını gördüm. 1-2 gün kadar geçtikten sonra 08 ile başlayan numaradan Whatsapp üzerinden Doğukan Çep ile ailesine ait kimlik bilgilerinin ve Twetter’dan alınmış üç fotoğrafının olduğu gönderi geldi. Aynı zamanda bunların altında 3-4 satırlık bir metin mesajı vardı. Ben bu mesajları görünce hemen Abdülkadir’i arayıp benim telefonumdan aradığı kişinin kim olduğunu, bu mesajların geldiğini söyledim. Abdülkadir de bana o mesajları Whatsapp üzerinden ileti yap ve sil dedi. Ben de bunu ileti yapıp hem mesajı hem de arama geçmişini sildim. Enes yanımdaydı. Konuşmaları duymadı. Ama Abdülkadir’den duymuş olacak ki 20 dakika sonra benden mesajları kendisine göndermemi istedi. Ben de gönderdim.” Abdülkadir G. ise ifadesinde mesajlarla ilgili Ali K’nın anlattıklarının tamamen yalan olduğunu iler sürdü.

İNFAZ EMRİ Mİ?

Kısaca Kocaeli’ndeki soruşturmada bu mesajın kaynağı henüz ortaya çıkarılmadı. Ama elde önemli ipuçları olduğu aşikar. Mesajın Ateş suikastı ile ilgili kritik bir konu olduğu ortada. Zira Çep’in İstanbul Beykoz’da lüks bir villada yakalandığı 4 Ocak gecesi, saat 23.29’da gönderilmiş. Mesajın Çep’in infaz kararı olduğu belli oluyor. Ayrıca ‘savcıdan haber beklemek’, ‘1 saatlik sorgu’, ‘dilesin bizden ne dilerse diyor, arkadaşlar’ cümlelerini de altını çizerek bir yere not edelim şimdilik.