Tuzla’da gece köpeklerin zehirlendiğini söyleyen Doğukan Manço, “Birileri ‘hayvanlar toplansın’ dediği için başka birileri de bunu ‘öldürmek’ olarak algılıyor” dedi.

Doğukan Manço, hayvanların hedef alınmasına tepki gösterdi

İstanbul Tuzla’da toplanan sokak hayvanlarıyla ilgili çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan müzisyen Doğukan Manço, “10 gündür ülke çapında artan hayvan katliamı için sessiz kalmayın! Vahşet bitmiyor. İzleyenler Lütfen farkındalığınızı arttırın!” diyerek isyan etti.

Tuzla’ya bağlı bir mahallede oturduğunu belirten Manço, gece beyaz bir aracın geldiğini ve köpekleri zehirlediğini söyledi. Manço, zehirlenerek hayatını kaybeden 15 köpeğin, belediye tarafından toplandığını dile getirdi.

İktidarın söylemlerine işaret eden Manço, “Birileri ‘hayvanlar toplansın’ dediği için başka birileri de bunu ‘öldürmek’ olarak algılıyor. 10 gündür ülke çapında yapılan katliamın hesabı yok” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçen yılın son günlerinde Antep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş, pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonrası ağır yaralanmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentteki Toplu Açılış Töreni sırasında yaptığı konuşmada sokak hayvanlarıyla ilgili çağrı yaparak "İlginç olan bir şey var. Şimdi bu köpekler parası bol olanların köpekleri. Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, ülkenin farklı yerlerinde hayvanların canına kast eden eylemlere bulunulmuştu.