Doğuş Üniversitesi yönetimini yapılan yüksek zamlar sebebiyle protesto eden öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Doğuş Üniversitesi'nde zamma karşı çıkan öğrencilere soruşturma

Doğuş Üniversitesi yönetiminin yüzde 250'yi aşan zamlarını protesto ederek zamların geri çekilmesi talebiyle üniversite önünde eylem yapan bazı öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Evrensel'in haberine göre; Doğuş Üniversitesi Disiplin Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Genç imzasıyla öğrencilere gönderilen yazıda “12.08.2022’de Dudullu Yerleşkesinde yapılan protesto gösterilerine katılmanız, saldırgan tavırlarla taşkınlıkta bulunmanız, rektörlüğü basma teşebbüsünüze yönelik iddiaların araştırılması için hakkınızda disiplin soruşturması açılmıştır. 23.08.2002 tarihine kadar savunmanızı yazılı olarak yapınız” denildi.

"HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"

Doğuş Üniversitesi öğrencileri, açılan soruşturmalara tepki gösterdi. Amaçlarının ne taşkınlık çıkartmak ne de eğitim öğretimi engellemek olmadığını dile getiren öğrenciler “Tek bir isteğimiz var. Yapılan fahiş zamlar geri çekilerek eğitim hakkımızın gasbedilmemesinin önüne geçmek. Üniversite yönetimi bir an önce yaşanan hukuksuzluğa son vererek ham fahiş zamları hem de disiplin soruşturmalarını geri çekmeli. Haklı eylemlerimiz nedeniyle açılan soruşturmalara ve bu hukuksuzluğa derhal son verin” çağrısında bulunarak zamlar geri çekilene kadar mücadele edeceklerini söyledi.