Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistanı doktor Ertan İskender'i bıçakla yaralayan Bayram Nargüner, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Doktor Ertan İskender'i bıçaklayan saldırgan tutuklandı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistanı doktor Ertan İskender'i bıçakla yaralayan Bayram Nargüner turuklandı.

DHA'nın aktardığı habere göre, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin poliklinik bölümünde dün meydana gelen olayda psikiyatri hastası Bayram Nargüner, ortopedi asistanı doktor Ertan İskender'e bıçakla saldırdı.

Doktor İskender, saldırıda sırtının sağ bölümünden ve sağ elinden bıçaklanarak ağır yaralandı. İskender, hastanenin acil servisinde ilk tedavisi yapıldıktan sonra ameliyata alındı. İskender'in, saldırıda kopan bir parmağı yaklaşık 4,5 saat süren ameliyatla yerine dikildi.

İskender'in tedavisi, ameliyatın ardından serviste devam ediyor.

"TASARLANMIŞ BİR OLAY"

Başhekim Prof. Dr. Rahmi Kılıç ise doktoru bıçaklayan hastanın daha önce hastanede ameliyat olduğunu, ayak parmaklarının kesildiğini ve tedavisinin yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Hasta yara yerine bağlı şikayetleri için doktora geliyor. Doktor arkadaşlar da bir sıkıntısı olmadığını söylüyorlar. İşin ilginç yanı bıçakladığı doktor arkadaş daha önce bu hastanın intihar girişimini engelleyen arkadaş. Psikolojik tedavisi devam eden ve poliklinikte kontrolü devam eden bir hasta. Doktorumuz elinden bıçaklanıyor. Bu durum ileride mesleğini yapmasını engelleyecek bir durum. Arkadaşımız 3 yıllık asistan, ortopedi uzmanı olmaya namzet bir arkadaş. Sağ elinde parmaklarını koparacak şekilde yaralanıyor. Sağ el bir ortopedist için çok önemli. Ameliyat yapmasını engelleyecek bir olay bu. Bu doktor arkadaşlarımızın şevkini kıran yaralayan bir şey. Hem de Kovid döneminde böyle bir şey olması çok üzücü."

Prof. Dr. Kılıç, doktorun sırtı dönükken bıçaklı saldırıya uğradığını, olayın planlanarak yapıldığını bildirerek "Öğlen geliyor akşama kadar ayrılmıyor. Bıçak yanındaymış, tasarlanmış bir olay acı olan bu. Engelleyici olması için yeterli cezanın verilmesi gerekiyor. Doktoru ziyaret ettik, olayı defalarca anlattı. Doktor bir şey hatırlamadığını, arkası dönükken sırtından yapılan bir saldırı olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI

Öte yandan olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Bayram Nargüner, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli Bayram Nargüner, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.