Doktor Jekyll ve Bay Hyde

Antalyaspor, ceza sahası dışından bulduğu üç golle geçtiği Yeni Malatyaspor karşılaşması haricinde seyircisi önünde 3 puan alamamıştı. Beşiktaş ise Istanbul dışındaki ilk puanını Ankaragücü deplasmanından 19 Ekim’de golsüz bir beraberlikle çıkarmıştı. İki takım da son haftalardaki performans trendlerini sürdürünce 3 puanı kapan Beşiktaş oldu.

Haftalardır Bülent Korkmaz savunmaya kimi koysa ihanetten hallice performanslar alıyordu. Bu kez de Bahadır ve Eren’in hataları sayesinde Vida ve Diaby’nin golleri skoru bir anda 2-0 yaptı. Art arda gelen gollerden bir dakika önce Ljajic’in sol çaprazdan karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Ferhat açıyı kötü kapatmıştı; ancak bölgedeki tehlike belli olmaya başlamıştı. Derbideki 11 dakikada 3 şut istatistiği Antalya karşısında yerini aynı sürede 2 gole bırakınca, Avcı’nın maçın başında kontrole geçme arzusu gerçekleşti. 2-0 sonrası Antalyaspor ileri çıktı; Korkmaz da iki çapasından Chico’nun yerine Serdar Özkan’ı sahaya sürdü.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş’ın hızlı geçişlerden epey faydalanabileceği anlar yaşandı. Önde çoğalmak isteyen ev sahibinin, bireysel hatalara bağımlı hale gelen savunma hattı kendini geri attıkça geri atıyordu. Elneny ve Rebocho’nun isabetli tercihleri sayesinde Ljiajic-Diaby-Lens üçlüsü Antalyaspor’un savunma ile orta saha blokları arasında cirit attılar. Galatasaray maçındaki gibi cömertçe harcanan bu geçiş fırsatlarından en az bir gol çıkması gerekiyordu.

Beşiktaş ikinci yarıya sudan çıkmış balık gibi başladı. 51’de Umut'un top kaybı sonrası Vida ve Gökhan’ın arasından, ligin 20 yaş altındaki ve 500 dakikadan fazla oynayan tek forveti Mukairu kaçtı ve Karius’u karşı karşıya durumda yere yatırıp vurarak skoru 2-1 yaptı. Lens’in birbirinden garip tercihleri sonucu yaşanan top kayıpları Antalya’yı maça ortak ettikçe ediyordu. Avcı da haklı olarak Lens’i çıkardı. Yerine giren Burak’ın yaptığı pres sonucu Beşiktaş 2. yarıdaki ilk gol şansını elde etti; ancak Ljajic boş kaleyi uzaktan tutturamadı.

18/19 sezonunda Rize’de 7-2 kazanılan müsabadaki gibi Ljajic’in sol kanatta görev alması önemli detaylardandı. Avcı, merkezinde Atiba ve Elneny’nin olduğu 4-4-1-1 gibi bir diziliş kullandı. Sırp oyuncudan verim almak adına son derece mantıklı bir hamleydi bu ve ilk devrede işledi.

Anlaşılması zor olan ise Beşiktaş’ın 2-0 önde girdiği ikinci yarıda hem topa hükmetmesi hem de pozisyon üstüne pozisyon vermesiydi. 3 puanın, Karius ve Gökhan’ın mucizevi hamleleri sayesinde gelmiş olması, zihinsel eksiklere işaret gibi duruyor ve Avcı’yı mutlaka rahatsız etmiş olmalı.