DEÜ Rektörlüğü, Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerine destek veren öğrencilere soruşturma açmaya devam ediyor.  Bugüne kadar 35 öğrenciye soruşturma açılırken şimdi de 2 öğrenciye daha soruşturma açıldı.

Dokuz Eylül’de 'Boğaziçi' soruşturmaları devam ediyor

BERKAY SAĞOL

AKP'de 14 yıl boyunca Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rektörü Nükhet Hotar’ın öğrencilere ve öğretim üyelerine baskısı devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerine destek olmak için, İzmir Üniversite Dayanışması tarafından kent genelinde eylemler yapıldı.

DEÜ Rektörlüğü daha önce 35 öğrenciye soruşturma açarken, şimdi 2 öğrenciye daha soruşturma açtı.

2 öğrenciye 1, 3 ve 5 Şubat tarihindeki düzenlenen protesto eylemlerine katıldığı için soruşturma açıldığı, ancak soruşturma açılan öğrencilerin birinin yalnızca 3 Şubat’ta Alsancak’ta gerçekleşen eyleme katıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre ise öğrenciye polise mukavemet suçunun yönetildiği bildirildi.

Dokuz Eylül Dayanışması tarafından yapılan açıklamada ise, "Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektöre karşı başlayan, ardından tüm üniversitelere yayılan direnişimiz bugün 3. ayını doldurdu. Tüm baskı ve hukuksuzluklara rağmen üniversitelerimizle birlikte demokratik alanlarımızın tümüne yapılan saldırılara karşı bir aradayız. Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak bu eylemlerin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz” denildi.