Dokuz Eylül dekanının 21 görevi  Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen’in dekanlık dışında 21 ayrı idari görev üstlenmesi Meclis gündemine taşındı. Son yıllarda Dokuz Eylül’ün adının mobbing, kayırma, haksız, hukuksuz yönetim anlayışı ve bazı usulsüzlük iddiaları ile gündemde olduğunu söyleyerek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e soru önergesi verdi.


Kendini görevlendirmiş

Dekan Bilen’in fakültedeki 3 bölümün 2’sinin başkanlığını yaparken İslam Hukuku, Kelam, Hadis ve İslam Felsefesi anabilim dalı başkanlıkları için de kendisini görevlendirdi. Ayrıca, Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü müdürlüğüne de vekalet ettiği belirtilen Bilen’in veterinerlik fakültesi yönetim kurulu profesör üyelikleriyle beraber 21 idari görev aldığı aktarıldı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Atila Sertel ise “Fatma Seniha Nüket Hotar yönetimindeki Dokuz Eylül Üniversitesi, bir süredir akademik teamüllere aykırı görevlendirme iddiaları ve kurum içinde açılan soruşturmalarla gündeme geliyor. Bizler de bu iddiaları Meclis gündemine taşıyıp sorularımıza yanıtlar bekliyoruz. Ancak önergelerimize ya yanıt verilmiyor ya da içeriği boş yanıtlar veriliyor” dedi.

Şaibeli dekan

Dekan Bilen’in onlarca soruşturma açtığı, öğrenci alımında şaibelere neden olduğu ve mevzuata uymayan çok sayıda uygulamaya imza attığı iddialarına da soru önergesinde yer veren Sertel’in Milli Eğitim Bakanı aracılığıyla YÖK’ün cevaplamasını istediği sorular şöyle: “DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen’in 21 ayrı görevi birden yürütmesi yasalara ve yönetmeliklere uygun mudur? DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Bilen’in lisansüstü sınavlarda usulsüzlük yaptığına dair iddialarla ilgili olarak soruşturma açılmış mıdır?”