Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi, koronavirüs salgını yaşanırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi işçilerin kazanılmış haklarını gasp ettiğini iddia etti

'Dokuz Eylül Hastanesi işçilerin hakkını gasp ediyor'

BİRGÜN İZMİR

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanlığı, yazılı açıklama yaparak koronavirüs salgını yaşandığı bugünlerde Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, sağlık işçilerine verilmesi gereken ödeneklerin kesildiğini öne sürerek işçilerin kazanılmış haklarını gasp edildiğini ifade etti. Yapılan açıklamada, “Hastane Yönetimi tarafından alınan bu kararın bizleri kanuni yollar aramaktan ve tüm üyelerimizin emek mücadelesindeki haklarının sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi

İŞÇİLERİMİZİN ÜCRETLERİ GEÇEN AY İTİBARİ İLE KESİLDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tüm Dünyada ve Ülkemizde de sağlık çalışanları pandemiile savaşırkenve ülkemizdeki kimi Üniversite Hastaneleri bu anlamda Sağlık Bakanlığının açıkladığı adaletsiz ek ödemelerde ki işçi-memur ayrımına eşitlik getirmek amacıyla sağlık İşçilerine ödenek ayırırken Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ne yazık ki Sağlık İşçilerinin kazanılmış haklarını gasp ederek cevap vermekte! 11 Mayıs 2019 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanlığı tarafından sendikamız Acil Servis ve Yoğun Bakımlarda çalışan üyelerinin görev tanımında olmayanişler ile ilgili çalışma koşullarını belirleyen bir protokol imzalanmış ve protokolde,

"1- Yoğun Bakım ve Acil Servislerde görev yapan sorumlu hemşirenin uygun gördüğü sayıdaki personelle hemşire gözetiminde ve sorumluluğunda hastanın alt temizliğini yapar.

2- Yoğun Bakım ve Acil Serviste bulunan hastane Personeline kanunun uygun gördüğü şekilde ve saatte hasta bakım eğitimi verilecektir. Belge alan ilgili hastane personeli en az 3 yıl Acil Servis ve Yoğun Bakımlarda çalışmayı kabul etmiş sayılacaklardır.

3- Yoğun Bakım ve Acil Serviste bulunan bu personeller kanunun uygun gördüğü en üst saate kadar mesai ücreti verilecektir.

4- Bu koşullarda çalışmayı kabul etmeyen 4/D Hastane personelleri, diğer servis ve kliniklerden bu koşulları kabul edenlerle yer değişikliği yapabilecektir.

5- Tüm bu koşullar altında 11.05.2019 tarihinden itibaren çalışmalar aksatmadan başlatılacaktır" maddeleri imza altına alınmış ve protokole istinaden Yoğun Bakım ve Acil Serviste çalışan sendikamız üyesi işçi arkadaşlarımız ilgili tarihten itibaren protokol maddelerine harfiyen uymuşlardır.

Ancak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, imzalanan protokolün "Yoğun Bakım ve Acil Serviste bulunan bu personeller kanunun uygun gördüğü en üst saate kadar mesai ücreti verilecektir." şeklindeki 3. Maddesinde kayıt altına alınan işçilerin ücretlerini belirleyen maddesine son bir aydır riayet etmemiş üye işçilere bu ücretlerin ödenmemesi konusunda ısrarına devam etmiştir. Bahsi geçen 3. Madde ile ilgili olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği ile defalarca kez görüşmemize rağmen işçilerimizin ücretleri geçen ay itibari ile kesilmiş ve işçilerimizin mağduriyetleri söz konusu olmuştur.”

“Sıraladığımız ve Hastane Yönetimi ile imza altına aldığımız protokolden, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimliğinin tek taraflı vazgeçme hakkının olmadığını bilmeli ve sendikamız yöneticilerini tehdit ederek kazanılmış haklarımızdan vazgeçeceğimizin düşünülmesi, hem üyelerimiz hem de sendikamız adına asla taviz veremeyeceğimiz bir durumdur. Aksine bu tür davranışların çalışan motivasyonu açısından olumsuz bir durum teşkil etmesi ve Hastane Yönetimi tarafından alınan bu kararın bizleri kanuni yollar aramaktan ve tüm üyelerimizin emek mücadelesindeki haklarının sonuna kadar takipçisi olacağımızdan Kimsenin şüphesi olmasın