Dokuz Eylül Üniversitesi’nde uzun yemek kuyrukları

BİRGÜN İZMİR

İzmir’de, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde yemekhane sırasında uzun kuyrukların oluştuğu bildirildi. Öğlen yemeği için yemekhaneye giden öğrencilerin yarım saate yakın sıra beklediği kaydedildi. Üniversite yönetiminin son yıllarda kampüs dışındaki fakülteleri Tınaztepe’ye toplamasıyla beraber fiziki yetersizliklerden kaynaklı birçok mağduriyetin ortaya çıkmaya başladığının ifade edildiği üniversitede, öğrencilerin yemek için yemekhane önünde uzun kuyruklar oluşturdukları ifade edildi.

ÖĞRENCİLER DERSLERE GEÇ KALIYOR

Öğleyin 12.00-13.00 saatlerinde ders arasına çıkan öğrenciler, kampüs içerisinde bulunan UniverCity Park adlı yeme-içme alanının ve fakülte kantinlerindeki yemek fiyatlarının pahalı olması nedeniyle yemekhaneye gittiklerini söylüyor.

Tınaztepe Kampüsü yemekhanesinin yetersizliğinden dolayı yemek sırası bekleyen öğrenciler zaman zaman derslerine de geç kalıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Tınaztepe’ye taşınmasıyla kampüs içerisindeki nüfuz yoğunluğunun artmasının da mağduriyetlerin büyümesine neden olduğu bildiriliyor.

FİZİKİ KOŞULLAR YETERSİZ, REKTÖRLÜK SESSİZ

Öğrenciler, Fen, Edebiyat, İşletme gibi birçok fakülte kantininde oturabilecek boş masa ve sandalye bulamamaktan da şikâyet ediyorlar. Kampüsün içerisindeki sorunların çözümünü bekleyen öğrenciler kendilerine bir muhatap bulamazken, üniversite yönetiminden acilen çözüm beklediklerini ifade ediyorlar.

DEÜ Rektörlüğü tarafından ise henüz konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.