İzmir’in Alsancak’taki simge yapılarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Rektörlük Binası ve ekleri, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescil edildi. DEÜ Rektörlüğü’nün Şubat 2019’da yaptığı başvuruyu değerlendiren Kurul, Rektörlük binalarının eğitim ve kültür amaçlı hizmet verdiğine; buraların simgesel değer taşıması nedeniyle de korunması gerektiğine hükmetti. Böylece […]

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Rektörlük Binası ve ekleri kültür mirası oldu

İzmir’in Alsancak’taki simge yapılarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Rektörlük Binası ve ekleri, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescil edildi.

DEÜ Rektörlüğü’nün Şubat 2019’da yaptığı başvuruyu değerlendiren Kurul, Rektörlük binalarının eğitim ve kültür amaçlı hizmet verdiğine; buraların simgesel değer taşıması nedeniyle de korunması gerektiğine hükmetti.

Böylece yaklaşık 14 dönümlük alanda hizmet veren Rektörlük binası ve ekleri, hem koruma altına alınmış oldu hem de bakımdan onarıma kadar bütün işlemlerde ilgili mevzuatlara tabi hale getirilmesinin önü açıldı.