Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Akkuzulu köyünde asker cenazesi için katıldığı törende AKP üyesi Osman Sarıgün ile birlikte onlarca kişinin linç girişimine uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililere yönelik saldırının ardından gözaltına alınan sekiz kişinin serbest bırakılması tepkilere neden oldu. Çubuk Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında jandarma tarafından gözaltına alınan dokuz kişiden sekizi adli kontrol […]

Dokuz kişiye yıkılamaz!

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Akkuzulu köyünde asker cenazesi için katıldığı törende AKP üyesi Osman Sarıgün ile birlikte onlarca kişinin linç girişimine uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililere yönelik saldırının ardından gözaltına alınan sekiz kişinin serbest bırakılması tepkilere neden oldu.

Çubuk Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında jandarma tarafından gözaltına alınan dokuz kişiden sekizi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı fotoğraflanan Osman Sarıgün’ün ise gözaltı süresi uzatıldı. Sarıgün savcılık sorgusunda, “Kılıçdaroğlu’nun PKK destekçisi olduğuna dair söylemler beni etkiledi ve sinirlerime hakim olamadım” dedi.

DOKUZ KİŞİ DEĞİLDİ

Cenaze töreninin ardından onlarca saldırganın tekmeli ve yumruklu saldırısına uğrayan TBMM Başkanvekili Levent Gök, soruşturmanın dokuz kişi üzerinden yürütülmesine tepki gösterdi. BirGün’e değerlendirme yapan Gök, “Birçok görüntü sosyal medyada ve televizyon kanallarında yayınlandı. Organize ve provokasyon içeren bu saldırı dokuz kişi tarafından yapılmamıştır” dedi.

Yüzlerce insanın saldırıda payının bulunduğunu ifade eden TBMM Başkanvekili Gök, “Orada bir linç girişimine maruz kaldık. Ağır yaralanabilir hatta çok daha kötü şeyler yaşayabilirdik. Soruşturmanın bu kadar dar kapsamlı yürütülmesini kabul edemeyiz. Organize terör saldırısına karşı daha etkin bir soruşturma yürütülmesi gerekiyor. Devletin güvenlikten sorumlu bütün organları olayı önlemek bir yana, ülkenin ana muhalefet liderini ve TBMM Başkanvekili’ni koruyamamıştır” diye konuştu.

EMİR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Çubuk’ta saldırıya uğrayan CHP’liler arasında yer alan Ankara Milletvekili Murat Emir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile hastanede tedavi altına alındığını duyurdu.

Saldırı sırasında sol dizine darbe alan Emir, “Sol dizimdeki ağrı ve şişlik giderek artınca hastaneye gitmek zorunda kaldım. Travmaya bağlı olarak yan bağlarda zedelenme oldu. İlaç tedavisine başlandı” dedi.

***

CHP MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

CHP, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önerge ile “Er Yener Kırıkcı’nın Çubuk’taki cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi, güvenlik açığı ve istihbarat zafiyetinin nedenleri ile sorumlularının tespit edilebilmesi” amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Çubuk’taki cenaze töreninde Kılıçdaroğlu’na yönelik, taşlı, sopalı, bıçaklı bir linç girişimi gerçekleştirildiği belirtildi. Gerekçede, CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yıldırım Kaya ve Bülent Kuşoğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve diğer CHP’lilere yapılan saldırıların önceden planlandığı dile getirildi.

Güvenlik kuvvetlerinin, saldırganların, “Evi ateşe verin” şeklindeki bağrışmalarına rağmen saatlerce müdahalede bulunmadığı, yaşanan olayların “gizli bir elin Kılıçdaroğlu’nun linç edilmesi için uygun ortam sağlamaya çalıştığına işaret ettiği” de ifade edildi.

***

KILIÇDAROĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Başkanı Emin Koramaz ve TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman, asker cenazesi sırasında saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Başkanvekili Levent Gök’ü ziyaret etti.

TBMM’de gerçekleşen ziyarette, AKP ve MHP ittifakının nefret söylemi ile kutuplaştırıcı siyaseti nedeniyle saldırının gerçekleştiği vurgulandı. Bu girişimlere karşı toplumsal barışı sağlamak, hukukun ve demokrasinin evrensel değerlerinin hakim olduğu, laik bir ülkeye kavuşmak için emek ve meslek örgütlerinin üzerine düşen görevi yerine getireceği belirtildi.