Dolandırıcılardan 'Netflix' oyunu: Zarfı sakın açmayın!

Bilgisayar korsanları bu kez de Netflix üzerinden şirketleri hedef aldı. Netflix logolu zarfları yöneticiler adına şirketlere gönderen korsanlar, sarı zarf içerisine koydukları USB'ler ile şirket bilgisayarlarını ele geçirmeye çalışıyor.

Hürriyet'in haberine göre; bilgisayar korsanları, özenle hazırladıkları Netflix logolu, şirkete ve kişiye özel açıklamalara sahip zarfları Türkiye’de bazı şirketlere göndermeye başladılar.

Netflix’in zamanında DVD ve CD kiraladığı, hatta USB bellekler yaygınlaşınca bir dönem belleklerle insanlara dizi ve film gönderdiği biliniyor. Şirket, internet bağlantılarının gelişmesiyle online bir platform haline geldiğinden bu yana, içerikleri ve üyelik bilgilerini dijital şekilde kullanıcılara ulaştırıyor.Yani Netflix’in size üyelik bilgileri ya da film ve dizi içeren bir USB bellek göndermesinin imkanı yok.

Netflix kamuflajlı zarflar, kartlar ve USB bellekler, çoğu insanı kandırabilir. Benzer bir olay, yaklaşık 2 yıl önce Avustralya'da da yaşanmış, Netflix logolu casus USB bellekler şirketlerin ağlarına erişmek için kullanılmıştı.

USB bellekler kendilerini bilgisayara klavye olarak tanıtıp küçük bir yazılım yüklüyorlar. Bu yazılım sayesinde bilgisayar, kolayca uzaktan erişime açılıyor. Elbette aynı anda çok sayıda bilgisayara, bağlı olduğu bütün ağdaki cihazlara ulaşmak da mümkün.

dolandiricilardan-netflix-oyunu-zarfi-sakin-acmayin-632125-1.

NETFLIX'TEN UYARI

Netflix'ten yapılan açıklamada da, "Ben sizlere dizi önerileri, sevgi ve bol bol emoji yollarım ama USB’li bir zarf asla yollamam. Lütfen siz de benim adıma gelen zarfları ciddiye almayın" ifadelerine yer verildi.