Fed'in kararları sonrası güçlenen ABD Doları ve artan ABD tahvili faizlerinin etkisiyle dolar/TL'de, yeniden 8,60'ın üzeri görüldü. Yaklaşık bir haftadır yoğun geçen ajandada bugün ise TCMB'nin faiz kararı bulunuyor. TCMB öncesinde kurlar, dünkü yükseldikleri seviyelerde yatay hareket ediyor.

Dolar güne nasıl başladı?

Türk Lirası varlıklar için, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve ABD enflasyon verisiyle başlayan oldukça yoğun geçen bir haftalık ajandanın son halkası olarak bugün TCMB'nin faiz kararı izlenecek.

Dünya'da yer alan habere göre; dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed) iki gündür devam eden Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarının ardından faizleri sabit bıraktı ve varlık alım programını da değiştirmedi. Faiz kararının ardından Powell'ın merakla beklenen tapering sorularına, ekonomide ciddi bir ilerleme kaydedilene kadar varlık alımlarının süreceğini ifade etti.

Powel, faiz artışına yönelik mesajlarında ise "Yakın vadede başlayacak olan tartışma tahvil alımlarının ölçeğidir. Faiz artırımı çok daha sonra gerçekleşecek. Tapering, düzenli, metodik ve şeffaf şekilde başlayacak" ifadeleriyle yanıt verdi.

Fed'in açıkladığı kararlar ve Powell'ın basın toplantısındaki mesajlarıyla birlikte dolar/TL, 8,63'ün üzerini gördü. Euro/TL ise 10,31'den 10,41'e kadar yükseldi. Gece boyunca bu seviyelerini koruyan dolar/TL, bu sabah saatlerinde de 8,61-8,62 aralığında değerlenirken euro/TL'de ise işlemler 10,35'in hemen üzerinden geçiyor.