Dolar/TL, güne yüksek başlamasının ardından 18,31 seviyelerinde işlem görüyor. Euro ise 18,14 TL'den fiyatlanıyor. Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri kısmi seferberlik ilan etmesi ve açıklamaları ardından risk algısını artırması ile küresel ölçekte dolar talebi artarken, buna bağlı olarak dolar endeksi, 110,9'la 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar/TL'de yüksek seyir devam ediyor: Gözler Fed'in faiz kararında

Dolar/TL yaklaşan Fed toplantısıyla yüksek seyrine devam ediyor.

Dün sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,1 üzerinde 18,3082'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yüksek başlamasının ardından saat 11.20 itibarıyla önceki kapanışın hemen üzerinde 18,3120'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro/TL önceki kapanışının yüzde 0,6 altında 18,1490'dan, sterlin/TL 0,4 düşüşle 207780'den satılıyor.

FED'DEN 75 BAZ PUAN FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesi piyasalardaki dalgalı seyrin sürdüğünü belirterek, karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma ve güncellenen makroekonomik projeksiyonlarda para politikasının gelecek dönem seyrine ilişkin ipuçlarının aranacağını söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yüzde 83 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini kaydeden analistler, kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını dile getirdi.

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini belirterek, askeri kısmi seferberlik ilan etti.

Putin'in açıklamalarının risk algısını artırması ile küresel ölçekte dolar talebi artarken, buna bağlı olarak dolar endeksi, 110,9'la 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Euro/dolar paritesi de 0,9900'a geriledi.

Analistler, bugünün veri gündeminde ABD'de 2. el konut satışlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 109 seviyesinin destek, 111'in direnç olarak öne çıktığını ifade etti.