Son iki aydır hemen her gün rekor tazeleyen dolar, bugün de tarihi ziresini 7,85’e taşıdı. Avro ise 9,16’yı aştı.

Dolar ve avro bugün de zirve noktasını bir adım yukarı taşıdı!

Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısındaki erimesi sürüyor. Yaklaşık son iki aydır hemen her gün rekor seviyesini yenilene dolar, bugün de 7,84 seviyesinin üzerine çıkarak tarihi zirvesini bir adım öteye taşıdı. Avro/TL de 9,16 ile rekor tazeledi.

Piyasalar bugün açıklanacak olan Yeni Ekonomik Program'a (YEP) odaklanmış durumda. Dün yaşanan hızlı yükselişlerle dikkat çeken döviz kurlarında bugün de aynı tablo devam ediyor. Piyasaların açılmasıyla birlikte yükseliş hız kazanırken dolar/TL, 7,8539 ile tarihi zirvesini yeniledi. Avro/TL ise 9,16'yı aşarak rekor kırdı. Dün 10 lira barajını aşan İngiliz Sterlini de dolar ve avro gibi tırmanışına devam ediyor ve TL karşısında 10,0895'e kadar çıktı.

ALTIN YATAY, PETROL DÜŞÜYOR

Altın fiyatları doların son iki ayın zirvesinden gerilemesiyle yatay seyretti. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1.880 dolar seviyesinde işlem gördü. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,2 değer kazanarak 1.885 dolar seviyesine yükseldi.

Petrol fiyatları koronavirüs salgını nedeniyle talep üzerindeki oluşan baskının süreceğine yönelik endişelerin ABD'nin yardım paketi açıklayacağına yönelik umutları gölgede bırakmasıyla geriledi.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 17 sent gerileyerek 42,26 dolardan işlem gördü. Aralık ayı vadeli işlemler ise yüzde 0,4 değer kaybederek 42,68 dolara geriledi. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,5 gerileyerek 40,38 dolar seviyesinden işlem gördü.