Dolmabahçe’de İlim Yayma tahribatı

BirGün ANKARA

İktidara yakınlığıyla bilinen gerici İlim Yayma Cemiyeti’nin 19 Aralık’ta Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlediği ödül törenindeki skandal detaylar ortaya çıktı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı ödül töreni için tarihi saraydaki birçok eserin yeri değiştirildi, 124 metrekarelik antika halı yerinden kaldırıldı.
Ödül törenini Meclis gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için bir soru önergesi hazırladı. İlgezdi, ödül töreni için İlim Yayma Vakfı'na neden izin verildiğini, vakfın bu tahsis için ne kadar ücret ödediğini ve her isteyen vakfın Dolmabahçe Sarayı’nı kullanıp kullanamayacağını sordu.

HAPİS CEZASI VAR

İktidarı, Anayasa ve yasaların üstünde görme anlayışının tek adam rejimin değişmez özelliği olduğunu vurgulayan İlgezdi, “Eğer bir vatandaş, Dolmabahçe Sarayı’na gelip tarihi bir objeyi yerinden oynatsaydı ya da düşürseydi hakkında ‘Korunması gerekli tarihi eserlere kasten zarar vermekten’ beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılırdı. Ancak söz konusu Cumhurbaşkanlığı olunca, bütün kanunlar devre dışı kalıyor, devlet aklı felç oluyor ve bürokratlar da dokunulmazlık zırhına bürünüyor. Neredeyse 200 yaşında olan parkeleri korumak için 84 milyon yurttaşımızın üzerinde yürümesi yasak ancak görünen o ki Cumhurbaşkanı’na serbest” diye konuştu.