CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’da YSK’nin göz yummasıyla başlayan, aslında delilsiz ve kör itirazlara dayanan sandıkların yeniden sayılmasına ilişkin süreçte sona yaklaşıldığını belirtti. İstanbul İl Seçim Kurulunun 1 Nisan’daki tutanağında “Kazanan Ekrem İmamoğlu” yazdığını aktaran Öztrak, “Tüm sayımların sonunda yine Ekrem İmamoğlu seçimi önde […]

Dolmabahçe kumpası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’da YSK’nin göz yummasıyla başlayan, aslında delilsiz ve kör itirazlara dayanan sandıkların yeniden sayılmasına ilişkin süreçte sona yaklaşıldığını belirtti.

İstanbul İl Seçim Kurulunun 1 Nisan’daki tutanağında “Kazanan Ekrem İmamoğlu” yazdığını aktaran Öztrak, “Tüm sayımların sonunda yine Ekrem İmamoğlu seçimi önde götürüyor. Sona doğru yaklaştığımızda kendisine en yakın adayla olan oy farkı 14 bin civarında. Bir başka ifadeyle İstanbul’daki seçmenlerin yüzde 49’una yakını ‘biz, büyükşehir belediye başkanı olarak İmamoğlu’nu görmek istiyoruz’ demiş. Yüzde 49 oy İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinde rekor. Bundan daha yüksek oy alan yok” diye konuştu.

“Şimdi, hukuksuz yeniden saydırma girişimlerinin sonucu değiştirmeyeceğini gören mızıkçı iktidar, 1 Nisan’dan beri ağzında gevelediği ‘organize işler’ senaryosunu devreye soktu ve seçimi çalmak için düğmeye bastı” diyen Öztrak, hazırladığı “organize seçimi çalma şeması”nı kamuoyuyla paylaştı.

Öztrak, Dolmabahçe’de yapılan toplantının ardından kumpasın düğmesine basıldığını söyleyerek, bu kapsamda Büyükçekmece’de seçimlerin iptali ve yenilenmesine ilişkin sürecin başlatıldığını belirtti.

CHP Sözcüsü şöyle devam etti: “Aslında Erdoğan kaybettiklerini kabul etmişti ancak Dolmabahçe’de yapılan toplantısı sonrası bir planın düğmesine basıldı. Mülkiye müfettişleri kesinleşmiş seçmen listelerini istedi. İktidar, seçimi çalmak için düğmeye bastı.

9 Nisan’da Büyükçekmece’yi polis bastı. Ev ev dolaşıp taşıma seçmen aradılar. Bu hukuksuzluğun daniskasıdır. Millet yaşlı ana-babasını yanına almış. Polis defalarca gelip eve sormuş. Bir şey imzalıyorlar. Sonra vatandaş bakmak istiyor. Neye imza atıldığı bilinmiyor. Hatta polisler, polisleri şikayet ediyor. Bizim eve de ‘bizim arkadaşlar geldi 3-4 kere’ diyorlar. Bunu yapan polisler hiç memnun değil.

Seçimde kaybettikleri İstanbul’u ‘FETÖ’ tarzı kumpasla almaya çalışıyorlar.”

Öztrak açıklamasında KHK’li belediye başkanlarına mazbata verilmemesiyle ilgili YSK kararı hakkında da, “Milletvekilleriyle belediye başkanları aynı kısıtlamalara tabiiler. Seçilmesine, aday olmasına, bu görevi yapmasına yasal hiçbir sakınca görmeyip, seçildikten sonra mazbatayı vermemek milli iradeyi ciddi şekilde sakatlamaktır” ifadelerini kullandı.

***

‘Seçmen kaydırma işini Uysal yaptı’

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AKP kanadından Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un gündeme getirdiği, ‘Büyükçekmece’deki organize usulsüzlükle’ ilgili olarak açıklamalarda bulundu. “Seçmen kaydırma işini AKP’li Mevlüt Uysal yaptı” diyen Karabat, “Büyükçekmece üzerinden İstanbul seçimlerinin iptali için algı yaratılıyor” ifadesini kullandı.

Özgür Karabat

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Büyükçekmece’deki seçmen taşıma iddialarına Twitter hesabından yanıt verdi. Karabat, “Büyükçekmece’de olan seçmen hareketlerinde dikkat çeken hareketler ve isimler söz konusu. Mesela Büyükçekmece’ye Fatih’ten ve Başakşehir’den gelen seçmenler söz konusu. Bu seçmenler arasında AKP’ye yakın isimler var” dedi.

AKP’ye ve Uysal’a yakın isimlerinden seçmen listeleri askıya çıkarıldıktan sonra Büyükçekmece’de listelere eklendiğini isim isim örnekleriyle açıklayan CHP milletvekili, “Bizlerin seçmen hareketlerini takip etmeyeceğimizi düşünmüş olacaklar ki aynı adrese böylesi isimleri yığmakta sakınca görmemişler. ‘Kişi, kendinden bilir işi’ diye bir söz var CHP’yi seçmen taşımakla itham edenlerin neden bu kadar gürültü çıkardıkları daha iyi anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

***

Akgün iddiaları tek tek çürüttü

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, AKP’nin polis eliyle gerçekleştirmeye çalıştığı usulsüzlükleri anlattı.

Akgün, “Toplam seçmen artışı 2310, bunların 760’ı 18 yaşını dolduran yeni seçmen. Nerede 20 bin? İnsanın biraz yüzü kızarır” dedi.

Hasan Akgün

Akgün, polislerin ilçede günlerdir tuhaf tutanaklar tuttuğunun altını çizerken 14 yaşında bir çocuğu yanına davet etti. Akgün, “İşte Atilla. Bizim en küçük seçmenimiz. Polis Atilla’yı seçmen olarak tutanaklara geçirdi” dedi.

Akgün şöyle konuştu: “10 yaşındaki çocuğa ‘seçmen misin?’ demek hangi vicdana sığar? Bu sorular içinde özellikle hangi partiye oy verdin demek hangi vicdana sığar? Bu sorgulamalardan vatandaşımız rahatsız. Buna 21. yüzyılda zulüm denmez mi? 4 günden bu yana 100’den fazla milletvekilimizle Büyükçekmece’de buna karşı çıkmaya çalışıyoruz.”